Natrag
26.4.2019 13:57

facebook

twitter

google

rss

dulist

GRAD ZAPEO NA AUTORSKOM PRAVU ‘Kocka mora’ neće lako s Pila

9.3.2018 @ 17:12 Dulist Politika
11;11

Podijelite:

Iako je Gradsko vijeće u listopadu 2015. godine pokrenulo inicijativu za uklanjanje spomenika braniteljima s Pila, nije baš izgledno kako će se to i dogoditi. Grad je, naime, ‘zapeo’ na autorskom djelu, odnosno autoru arhitektu Igoru Franiću.

-Zapeli smo na autorskom djelu i autorskom pravu. Autor ne želi da se spomenik izmjesti s Pila. U jednom dijelu je u pravu jer kaže da je to djelo dobilo prvu nagradu, a i podržano je od tadašnjeg Gradskog vijeća, ali i branitelja u to vrijeme – rekao je gradonačelnik Franković odgovarajući na vijećničko pitanje Mladena Gojuna, naglasivši kako su se našli u zrakopraznom prostoru te da se nikakvi koraci nisu poduzeli.

Mostovog vijećnika Mara Kristića zanimalo je gradonačelnikovo mišljenje o radničkom dioničarstvu kada su u pitanju Hoteli Maestral, koji su osmi put u prodaji.

-Maestrali su iznimno važni i vrijedni i nalaze se na jednoj od najboljih pozicija u gradu – rekao je Franković izrazivši čuđenje slabim interesom na zadnjem natječaju.

-Interes je iskazao veliki broj poduzetnika, ali u realizaciji se sve svelo na jednu ponudu. Gdje se tu pogriješilo? Je li rok bio prekratak? Teško mi je to reći. Kad je riječ o radničkom dioničarstvu, to je dobro i prihvatljivo ako za to postoji interes radnika. Pitanje je jesu li se radnici Maestrala spremni ujediniti – rekao je gradonačelnik.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana