Aktualno

Grad vratio TIC ‘Blagim djelima’

Grad vratio TIC 'Blagim djelima'

Grad Dubrovnik predao je Zakladi „Blaga djela“ u posjed zgradu na kantunu Straduna i Poljane Paska Miličevića, u kojoj je nekad bio smješten TIC.

Tako je Grad Dubrovnik ostao bez najamnine za prostor suvenirnice u prizemlju, dok još uvijek nije poznato hoće li i Dubrovački muzeji morati seliti iz te zgrade. U njoj su, naime, smješteni uredi Arheološkog muzeja i Muzeja suvremene povijesti te računovodstvo.
– S najmoprimcima poslovnih prostora je 2011. godine potpisan petogodišnji ugovor. Mi po zakonu nemamo pravo te ugovore raskidati. Kad istekne najam provest ćemo novi natječaj za najam u neku sličnu namjenu, s tim da će naravno trenutni korisnik imati prednost – kaže upravitelj Zaklade Nikola Ćićo Obuljen. Očekuje kako će se s Dubrovačkim muzejima dogovoriti cijena najma koja je već uspostavljena s Kazalištem Marina Držića, a to je deset kuna po kvadratu. Kako saznajemo, najmoprimci poslovnih prostora od nedavno su Zakladi uredno počeli plaćati najam.

Podsjetimo, nakon što je Zaklada od Ureda državne uprave dobila rješenje za povrat vlasništva nad nekretninama nacionaliziranim u bivšoj Jugoslaviji 1958. godine, Grad Dubrovnik dugo je 'razvlačio' Zakladu, ne želeći joj predati u posjed zgradu bivšeg TIC-a.

Ostatak pročitajte u tiskanom izdanju duLista koji je od ove srijede u prodaji!
 

Pročitajte još

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist