Natrag
20.4.2019 11:02

facebook

twitter

google

rss

dulist

Grad se uključio u program osposobljavanja

4.4.2014 @ 18:10 Dulist Grad
3;3

Podijelite:

U Program osposobljavanja stožera za zaštitu i spašavanje, zapovjedništava civilne zaštite i vatrogasnih zapovjedništava ovog se tjedna priključio i Grad Dubrovnik.

Članovi stožera i zapovjedništava u četvrtak su se okupili u prostorijama gradskog kotara Montovjerna gdje im se uvodno obratila pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu Anita Burić, kao zamjenica načelnika Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Dubrovnika.

Dvodnevnim je osposobljavanjem članove stožera, zapovjedništva civilne zaštite, kao i vatrogasnog zapovjedništva, trebalo upoznati sa sustavom zaštite i spašavanja, obvezama i zadaćama odgovornih osoba u JLP(R)S, stožernim upravljanjem u kriznim događajima, psiho-socijalnim aspektima ponašanja u katastrofama i studijom slučaja, te su mogli naučiti nešto i o odnosima s javnošću u kriznim situacijama. Na kraju teorijskog dijela svoje su usvojeno znanje imali priliku pokazati u simulacijskoj vježbi temeljenoj na zamišljenom scenariju razornog potresa na širem području grada.

Radi se o programu osposobljavanja svih razina operativnih snaga za zaštitu i spašavanje koji je pripremila Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS), a koji za područje Dubrovačko-neretvanske županije na terenu provode službenici Područnog ureda za zaštitu i spašavanje (PUZS) Dubrovnik – voditeljica Odjela preventivnih i planskih poslova Ana Kordić, te viši stručni savjetnik za prevenciju i planiranje Andija Raič.

 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana