Natrag
24.4.2019 20:38

facebook

twitter

google

rss

dulist

GRAD PROTIV NAGIH SLIKA ‘Izradit ćemo akt kojim ćemo postaviti jasna pravila ponašanja!’

7.3.2018 @ 13:43 Dulist Grad

Podijelite:

Gradska uprava oštro osuđuje nedavni slučaj snimanja fotografija u jednoj dubrovačkoj crkvi, a koji je izazvao veliku polemiku u javnosti.

Prenosimo njihovu izjavu!

Kako bismo uveli jasna pravila ponašanja pa i spriječili neželjene situacije Grad Dubrovnik je krajem prošle godine pristupio izradi Prijedloga Pravilnika o snimanju na javnim površinama i prostorima kojima gospodari Grad Dubrovnik. Pravilnik je u završnoj fazi izrade i isti će se po završetku uputiti Gradskom vijeću na raspravu i donošenje.

Pravilnikom će se detaljno urediti postupak davanja u zakup i na drugo korištenje javnih površina i prostora kojima upravlja Grad Dubrovnika za potrebe snimanja filmova, serija, televizijskih emisija, komercijalnih fotografija i slično.

– Oštro osuđujemo neprimjereno fotografiranje u vjerskim objektima. Poštujući umjetničke slobode i slobode izražavanja držimo neprihvatljivim da se u pojedinim slučajevima iste pokušavaju materijalizirati vrijeđanjem drugog i drugačijeg. Kada je u pitanju filmska/TV produkcija i proizvodnja srodnih sadržaja nepostojanje gradskih odluka koje će jasno definirati način korištenja javnim površinama i gradskim prostorima odavno smo prepoznali kao problem. Zbog toga smo pristupili izradi akta kojim ćemo postaviti jasna pravila ponašanja osiguravajući dignitet Grada kao mjesta iznimne povijesne baštine, grada slobode i međusobnog uvažavanja – rekao je gradonačelnik Mato Franković dodajući kako je ovaj slučaj pokazao i da Dubrovačka biskupija treba razmotriti uvođenje prihvatljivog oblika nadzora i zaštite vlastitih prostora.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana