Aktualno

Grad: Oprostite, krivo smo izračunali

Grad: Oprostite, krivo smo izračunali

Iz Grada Dubrovnika na e-mail adrese dubrovačkih medija jutros je stigao ispravak – njihovog teksta.

Naime, nakon što su na službenim stranicama objavili kako ''prvu skupinu čine Boninovo d.o.o., Vrtlar d.o.o. i Hotel Gruž d.d. s bruto plaćom u iznosu od 15.500,00 kuna, što je otprilike 12.400,00 kuna neto, u drugoj skupini su Čistoća d.o.o., Sanitat Dubrovnik d.o.o., Libertas Dubrovnik d.o.o., Domouprava Dubrovnik d.o.o. i Razvojna agencija Grada Dubrovnika d.o.o. DURA s bruto plaćom od 17.000,00 kuna, odnosno oko 13.600,00 kuna neto, a Vodovod Dubrovnik d.o.o. kao najveće trgovačko društvo je u trećoj skupini, a plaća članova uprave iznosi 21.000,00 kuna bruto, odnosno oko 16.800,00 kuna neto'', danas je stigao ispravak u kojem se navodi kako je ''došlo do vrlo pogrešnog preračunavanja bruto u neto plaću pa one "ispadaju" znatno veće nego što zaista jesu. Ipak, visina neto plaće je okvirna, obzirom da ona varira za svakog pojedinca, ali nipošto do razine spomenute u jučerašnjem priopćenju'', navodi se u gradskom priopćenju.

Za prvu skupinu okvirna netto plaća je 9.678,60 kuna neto, u drugoj je njezina osnovica 10.350,60 kuna, a plaće u Vodovodu su 12.142,00 kuna. Valja napomenuti kako ove plaće ipak mogu narasti do vrijednosti naznačenih u prvoj obavijesti Grada, a njihov izračun možete provjeriti OVDJE.
Kako su napomenuli iz Grada ''izračun netto plaća je samo okviran, odnosi se na hipotezu da se isplaćuje osobi s minimalnim stažom, bez uzdržavanih osoba i bez djece. Konkretna neto plaća varira za svakog pojedinca ovisno o broju uzdržavanih članova obitelji, broju djece, godinama staža, mjestu prebivališta i slično."

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist