Grad

Grad opet dobio peticu za transparentnost proračuna

Grad Dubrovnik u sklopu istraživanja Instituta za javne financije i ove godine je ocijenjen najvišom ocjenom za transparentnost proračuna. To podrazumijeva potpune, točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu i omogućuje kontrolu prikupljanja i trošenja javnog novca.

Grad Dubrovnik uveo je i praksu pripreme ”proračuna u malom”, svojevrsni proračunski vodič za građane koji na jednostavan, razumljiv i slikovit način prikazuje najvažnije planirane godišnje prihode i rashode Grada, odnosno planove i aktivnosti u vezi korištenja gradskog novca.

Ovo je već šesti ciklusu istraživanja Institut za javne financije koji je analizirao i ocijenio transparentnost proračuna svih županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj, a detaljni rezultati s interaktivnom kartom dostupni su na mrežnim stranicama Instituta.

Pročitajte još

UTIHNUO IZA 9 SATI Stanovnici povijesne jezgre nisu oka sklopili zbog prodornog alarma koji je zavijao satima

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

ORIGINALNA PROMOCIJA Video razglednica iz Dubrovnika s temom Igre prijestolja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija