Grad

Grad odobrio 1,6 milijuna kuna subvencije gospodarskim subjektima

Grad odobrio 1,6 milijuna kuna subvencije gospodarskim subjektima

U proteklom tromjesečnom razdoblju travanj-lipanj, Grad Dubrovnik odobrio je 1,6 milijuna kuna subvencije za pokriće dijela troškova najma poslovnog prostora za gospodarske subjekte na svom upravnom području. Za mjesec lipanj pravo na subvenciju ostvarilo je 250 gospodarskih subjekata na području grada Dubrovnika, i to u ukupnom iznosu od 586.513,57 kuna.

Riječ je o subvencijama Grada Dubrovnika u sklopu donesenih mjera financijske pomoći gospodarstvenicima za prevladavanje krize uzrokovane koronavirusom, a sredstva za lipanj će biti isplaćena tijekom sljedećeg tjedna. Prethodno je za svibanj isplaćeno 571.073,53 kuna za 242 gospodarska subjekta, dok je za travanj Grad subvencionirao 190 subjekata s ukupnim iznosom od 433.124,66 kuna.

Uvjeti, kriteriji i načini isplate subvencija pravnim i fizičkim osobama definirani su Odlukom o dodjeli ovih subvencija i to u iznosu do maksimalno 2.500 kuna mjesečno za razdoblje travanj, svibanj i lipanj. Odredbe ove odluke nisu se odnosile na gospodarske subjekte koji imaju sklopljene ugovore o najmu poslovnih prostora u vlasništvu ili suvlasništvu Grada Dubrovnika, na koje se odnosi mjera smanjenja zakupnine za iznos od 50 %.

Pročitajte još

Maro Kristić: Svi smo zakazali i uzrokovali nered na tržištu rada

Dulist

[FOTO] ZBOR GRAĐANA GK GRAD Evo što sve tišti stanovnike unutar zidina

Dulist

Dubrovačka biskupija traži zakupce za prostore u Gradu i Mlinima

Dulist