Grad

Grad nudi sporazumno rješenje vlasnicima zemlje na budućoj cesti Most – Osojnik

Grad nudi sporazumno rješenje vlasnicima zemlje na budućoj cesti Most - Osojnik

Grad Dubrovnik je sukladno Zakonu o izvlaštenju i određivanju naknade objavio poziv vlasnicima / suvlasnicima nekretnina na području k.o. Petrovo Selo i k.o. Zaton za sporazumno rješavanje pitanja stjecanja prava vlasništva na nekretninama. Sve u svrhu realizacije planiranog zahvata u prostoru, izgradnje nerazvrstane ceste od Mosta dr. Franje Tuđmana do ceste za Osojnik s rekonstrukcijom dijela postojeće ceste u katastarskim općinama Petrovo Selo i Zaton.
Iz Grada pozivaju vlasnici/suvlasnici nekretnina navedenih u ponudi, da radi sporazumnog rješavanja pitanja stjecanja prava vlasništva i sklapanja kupoprodajnih ugovora odnosno nagodbi za navedene dijelove nekretnine koje ulaze u planiranu trasu gradske prometnice, pristupe u roku od 8 dana od dana objave ove ponude, odnosno najkasnije do 23. rujna 2019. godine u prostorije Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom Grada Dubrovnika, Zeljarica 1, III. kat, radnim danom u vremenu od 09:00 do 12:00.
-S vlasnicima/suvlasnicima nekretnina koje su predmetom ovog oglasa, a koji prihvate ponudu za sporazumno rješavanje pitanja stjecanja prava vlasništva Grad Dubrovnik sklopit će ugovor o kupoprodaji uz isplatu tržišne naknade utvrđene u ovoj ponudi. Protekom roka objave ponude ista ima karakter dokaza da je Grad Dubrovnik kao korisnik izvlaštenja prethodno s vlasnicima/suvlasnicima nekretnina pokušao sporazumno riješiti pitanje stjecanja prava vlasništva na istima u smislu odredbi članka 30. i 32. Zakona o izvlaštenju i određivanju naknade – navodi se u ponudi.
Za one nekretnine za koje se vlasnici/suvlasnici u navedenom roku ne očituju, odnosno ukoliko ne prihvate ponudu za sporazumno rješavanje pitanja stjecanja prava vlasništva Grad Dubrovnik pokrenut će pred za to nadležnim tijelom postupak potpunog izvlaštenja u svrhu izgradnje nerazvrstane ceste od Mosta dr. Franje Tuđmana do ceste za Osojnik s rekonstrukcijom dijela postojeće ceste u k.o. Petrovo Selo.

Cijelu ponudu s navedenim nekretninama i iznosima potražite ovdje.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović