Natrag
20.3.2019 06:31

facebook

twitter

google

rss

dulist

GRAD KORČULA Potpisan Ugovor o koncesiji na pomorskom dobru

19.9.2018 @ 8:59 Dulist Županija

Podijelite:

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je s predsjednicom uprave Hotelsko-turističkog poduzeća Korčula Ivanom Hatvalić Poljak Ugovor o koncesiji na pomorskom dobru u Gradu Korčuli.

Ukupna vrijednost ugovora je 110 tisuća kuna te 3 posto od ostvarenog prihoda na koncesioniranom području, a župan je i ovom prilikom istaknuo da je ova koncesija, kao i sve ostale, otvorenog tipa te pruža novu vrijednost dijelu obalnog područja u gradu Korčuli, ističu iz Županije.

Također, župan Dobroslavić uvodno je rekao kako je Dubrovačko-neretvanska županija u dosadašnjem radu uložila puno napora u povećanje koncesioniranih područja, njih više od tri stotine, od kojih je veći dio u Malostonskom zaljevu namijenjenih marikulturi, dok ih se pedesetak odnosi na koncesije za plaže, marine, sidrišta i slično.

Predsjednica Uprave Hotelsko-turističkog poduzeća Korčula Ivana Hatvalić Poljak zahvalila je Županiji u ime koncesionara na potpori u realizaciji ovog Ugovora koji će, kako je dodala, osigurati nove vrijedosti i ponudu ove hotelske kuće i lokalne zajednice. Hatvalić Poljak predstavila je ukratko razvojne planove Hotelsko-turističkog poduzeća Korčula, kao nositelja hotelskog smještaja na području Grada Korčule.

Inače, poslovi upravljanja pomorskim dobrom u nadležnosti Županije uključuju i niz projekata u razvoju lučkih područja, rješavanja pitanja utvrđivanja i provedbe granica pomorskog dobra i sličnih aktivnosti, a upravo iz tog razloga prihod od koncesijskih naknada koristi se za unaprijeđenje pomorskog dobra, razvoj lučkih područja te pružanje financijske pomoći gradovima i općinama u realizaciji njihovih projekata koje se odnose na unaprijeđenje pomorskog dobra u općoj upotrebi.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana