Županija

GRAD KORČULA Potpisan Ugovor o koncesiji na pomorskom dobru

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je s predsjednicom uprave Hotelsko-turističkog poduzeća Korčula Ivanom Hatvalić Poljak Ugovor o koncesiji na pomorskom dobru u Gradu Korčuli.

Ukupna vrijednost ugovora je 110 tisuća kuna te 3 posto od ostvarenog prihoda na koncesioniranom području, a župan je i ovom prilikom istaknuo da je ova koncesija, kao i sve ostale, otvorenog tipa te pruža novu vrijednost dijelu obalnog područja u gradu Korčuli, ističu iz Županije.

Također, župan Dobroslavić uvodno je rekao kako je Dubrovačko-neretvanska županija u dosadašnjem radu uložila puno napora u povećanje koncesioniranih područja, njih više od tri stotine, od kojih je veći dio u Malostonskom zaljevu namijenjenih marikulturi, dok ih se pedesetak odnosi na koncesije za plaže, marine, sidrišta i slično.

Predsjednica Uprave Hotelsko-turističkog poduzeća Korčula Ivana Hatvalić Poljak zahvalila je Županiji u ime koncesionara na potpori u realizaciji ovog Ugovora koji će, kako je dodala, osigurati nove vrijedosti i ponudu ove hotelske kuće i lokalne zajednice. Hatvalić Poljak predstavila je ukratko razvojne planove Hotelsko-turističkog poduzeća Korčula, kao nositelja hotelskog smještaja na području Grada Korčule.

Inače, poslovi upravljanja pomorskim dobrom u nadležnosti Županije uključuju i niz projekata u razvoju lučkih područja, rješavanja pitanja utvrđivanja i provedbe granica pomorskog dobra i sličnih aktivnosti, a upravo iz tog razloga prihod od koncesijskih naknada koristi se za unaprijeđenje pomorskog dobra, razvoj lučkih područja te pružanje financijske pomoći gradovima i općinama u realizaciji njihovih projekata koje se odnose na unaprijeđenje pomorskog dobra u općoj upotrebi.

Pročitajte još

ODLUČILO POVJERENSTVO Berba sorte zorica rana, ichimaru i iwasaki počinje…

Dulist

PRESTANAK ONEČIŠĆENJA Možete se opet kupati na Porporeli

Dulist

USVOJENE MJERE Kako što bolje na tržište plasirati mandarine?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija