Grad

I VIJEĆNICI SE ODRIČU NAKNADA Ukidaju se naknade za upravna vijeća

I VIJEĆNICI SE ODRIČU NAKNADA Ukidaju se naknade za upravna vijeća

U sklopu paketa mjera za suzbijanje gospodarskih posljedica djelovanja koronavirusa, odlukom gradonačelnika Dubrovnika Mata Frankovića svim članovima upravnih vijeća javnih ustanova u vlasništvu Grada Dubrovnika, a čija naknada se financira iz proračunskih prihoda Grada, ista se ukida za mjesece travanj, svibanj i lipanj.

Prioritet Grada Dubrovnika u ovom trenutku jest omogućiti financijsko funkcioniranje poglavito svih žurnih službi te socijalno ugroženih osoba i ranjivih skupina.

Inače, iz DUSTRA-e su izvijestili kako se Vijećnici Željko Raguž, Ivana Šepak i Rikard Rossetti odriču vijećničkih naknada za mjesece travanj, svibanj i lipanj.

– Za iznos navedenih naknada kupit ćemo maske i rukavice te iste donirati gradskom stožeru – naglasili su, a po pitanju odricanja oglasio se i vijećnik Maro Kristić, naglasivši kako se radi o društveno odgovornom potezu svih gradskih vijećnika.
Srđ je Grad ističu kako javno pozdravljaju ovakav prijedlog te trađe da se osim vijećničkih naknada isto napravi i s naknadama za rad političkih stranaka i nezavisnih lista. Ove će se naknade Srđ je Grad odreći do 30. rujna, a sredstva će biti usmjerena u socijalni paket mjera najugroženijim građanima.

– Kao vijećnici u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika i dosad smo se odricali svojih naknada u korist potrebitih građana. Kako postoje različiti stavovi političkih opcija o načinu odricanja od vijećničkih naknada predlažemo da se zauzme jedinstven stav da se sredstva namijenjena za naknade gradskim vijećnicima prenamijene u sredstva pomoći socijalno ugroženim kategorijama građana i da se u tu svrhu i isplaćuju iz gradskog proračuna. Također smatramo kako je puno snažnija i konkretnija mjera od ove mjera odricanja od sredstava namijenjenih za rad političkih stranaka i naknada svim članovima upravnih vijeća i nadzornih odbora tvrtki i ustanova u gradskom vlasništvu te predlažemo da se isto napravi i sa sredstvima koja su predviđena za tu namjenu. Ipak je tu riječ o stotinama tisuća kuna javnog novca na mjesečnoj razini koja se zasigurno mogu puno mudrije i svrsishodnije utrošiti u vremenima koja dolaze – istaknuo je Kristić.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović