Natrag
24.4.2019 16:49

facebook

twitter

google

rss

dulist

Goveđi Paillard

31.10.2012 @ 11:05 Dulist Zanimljivosti

Podijelite:

Rikula je iznimno vrijedan izvor minerala i vitamina.

Dragi moji čitatelji danas ćemo pripremiti jedno od omiljenih jela sa naše posebne ponude.
Goveđi Paillard je komad ramsteka koji serviramo uz rikulu i restane patate. Nadam se da ćete uživati u pripremi ovog jela. Prije svega ću vam kao i obično reći nešto o rikuli.

Rikula je mediteranska samonikla biljka gorkasta okusa koja se u kulinarstvu upotrebljava još od doba Rimljana. Kao što već znate, u našoj regiji je vrlo raširena i rado se upotrebljava. Rikula je iznimno vrijedan izvor minerala i vitamina od kojih se ističu kalcij, magnezij, željezo, kalij, fosfor te vitamini A, K i vitamin C.

Zato, dragi moji, kad god imate priliku poslužite je kako bi sebi i svojim najdražima opskrbili sve ove dragocjene tvari. A sad idemo kuhati!

Potrebne namirnice za 2 osobe:
2 odreska ramsteka
200 g rikule
2 rajčice
sol
papar
balzamični ocat
maslinovo ulje

 
Prigotovljavanje:
Ramstek očistite od žilica i masti. Zatim ga narežite na odreske. Odrezak rasijecite vodoravno, ali ne do samog kraja kako bi ga rastanjili i dobili široki odrezak. Tako razrezan odrezak još jednom istucite.
Pržite ga na srednje jakoj temperaturi kratko s jedne i druge strane. Začinite odrezak solju i paprom tek kad ste ga okrenuli (možete ga pržiti na roštilju ili u tavi s vrlo malo ulja).

Na pjat složite svježu rikulu, narezanu rajčicu i začinite solju, paprom, balzamičnim octom i maslinovim uljem. Gotov Paillard stavite na ovako pripremljen pjat i sve skupa poslužite uz restane patate.
 
Dobar Vam tek!
 
 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana