Zanimljivosti

Goveđi Paillard

Rikula je iznimno vrijedan izvor minerala i vitamina.

Dragi moji čitatelji danas ćemo pripremiti jedno od omiljenih jela sa naše posebne ponude.
Goveđi Paillard je komad ramsteka koji serviramo uz rikulu i restane patate. Nadam se da ćete uživati u pripremi ovog jela. Prije svega ću vam kao i obično reći nešto o rikuli.

Rikula je mediteranska samonikla biljka gorkasta okusa koja se u kulinarstvu upotrebljava još od doba Rimljana. Kao što već znate, u našoj regiji je vrlo raširena i rado se upotrebljava. Rikula je iznimno vrijedan izvor minerala i vitamina od kojih se ističu kalcij, magnezij, željezo, kalij, fosfor te vitamini A, K i vitamin C.

Zato, dragi moji, kad god imate priliku poslužite je kako bi sebi i svojim najdražima opskrbili sve ove dragocjene tvari. A sad idemo kuhati!

Potrebne namirnice za 2 osobe:
2 odreska ramsteka
200 g rikule
2 rajčice
sol
papar
balzamični ocat
maslinovo ulje

 
Prigotovljavanje:
Ramstek očistite od žilica i masti. Zatim ga narežite na odreske. Odrezak rasijecite vodoravno, ali ne do samog kraja kako bi ga rastanjili i dobili široki odrezak. Tako razrezan odrezak još jednom istucite.
Pržite ga na srednje jakoj temperaturi kratko s jedne i druge strane. Začinite odrezak solju i paprom tek kad ste ga okrenuli (možete ga pržiti na roštilju ili u tavi s vrlo malo ulja).

Na pjat složite svježu rikulu, narezanu rajčicu i začinite solju, paprom, balzamičnim octom i maslinovim uljem. Gotov Paillard stavite na ovako pripremljen pjat i sve skupa poslužite uz restane patate.
 
Dobar Vam tek!
 
 

Pročitajte još

ULICAMA NAŠEG GRADA Klapa Linđo na skalinima Dominikanaca

Dulist

GOTOVA SANACIJA Peskarija se otvara ovog utorka!

Dulist

TRADICIJA, PLES, PJESMA Koncert kulturnog društva Dunav ispred crkve sv. Vlaha

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija