Natrag
24.4.2019 06:14

facebook

twitter

google

rss

dulist

Gosti žele kušati naša vina

14.3.2012 @ 13:31 Andrea Falkoni Račić Aktualno
20;20

Podijelite:

Festival vina i gastronomije Dubrovnik 2012. koji se održava već  treću godinu za redom, u hotelu Lacroma Dubrovnik, okupio je vinare, uljare, i ugostitelje, koji su prezentirali autohtone proizvode s dubrovačkog područja.

 Tijekom dva dana Festivala održane su stručno-edukativne radionice, prezentiranje gastro ponude (delicija, vina i ulja), a sve u suradnji s stručnjacima iz svijeta gastronomije. Sudionici festivala također su mogli degustirati autohtona vina, ulja i kuhinju našeg kraja. Nakon jutrošnje prezentacije „Čovjek ključ uspjeha – „Briga za gosta“, održano je upoznavanje sa sortama, pravilna degustacija i primjena maslinova ulja.

Tom prigodom Sanda Desnica osvrnula se na negativna i pozitivna svojstva maslinova ulja, naglasivši koja su to svojstva bitna za dobro maslinovo ulje. Održana je i prezentacija o autohtonim vinima dubrovačkog kraja, dubrovačkoj Malvasiji, kao najstarijoj autohtonoj sorti, Plavcu Malom i bijelim sortama sa Korčule.

-Naši gosti žele kušati autotone sorta vina prilikom posjeta nekoj zemlji. A mi na našem području imamo puno autohtonih sorti čija je kvaliteta na europskoj razini. Stoga je i naša želja da se gostima u dubrovačkim ugostiteljskim objektima nude naša autotona vina-istaknuo je potpredsjednik udruge vinara Dubrovačko-neretvanske županije Andro Crvik.

U sklopu festivala slijedi i predavanje na temu “Uloga i značenje barmena u ugostiteljstvu”, te prezentaicja  pripremanja aperitivnog koktela  od strane članova Udruge barmena DNŽ, gastronomska izložba specijaliteta ugostiteljskih objekata te dodjela zahvalnica sudionicima Festivala vina i gastronomije.

Cilj Festivala je što bolja priprema nadolazeće turističke sezone, kako bi se uz razmjenu iskustava dodatno obogatilo znanje i novosti u gastronomiji, koje će ugostitelji uspješno primjenjivati u promociji našeg kraja te podizati kvalitetu proizvoda i usluga na veću razinu u destinaciji, kao i organizirati druženje i zbližavanje proizvođača i ugostitelja.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana