Natrag
19.4.2019 09:12

facebook

twitter

google

rss

dulist

GORAN HRNIĆ ‘Osnovna dubrovačka strategija je bila mijenjati kneza svakih mjesec dana!’

2.10.2016 @ 21:25 Barbara Đurasović Aktualno

Podijelite:

Gostiju s kruzera je previše. Gosti s kruzera stvaraju totalni kaos. Zbog gostiju s kruzera se ne može ući u grad. Stalno se mogu u javnosti čuti takve i slične pokude na goste s kruzera.

No odličnu analizu napravio je Goran Hrnić, predsjednik uprave Gulliver Travela koji je bez previše igri brojki došao do jednostavne računice. Kao primjer uzeo je ponedjeljak, 19. rujna, dan kad je opet grad pucao po šavovima. Malo se naoblačilo, pale su tri kapi kiše i nastao je apsolutni kaos na prometnicama. No Hrnić je dao apsolutno suvislu analizu. U gradu su bila tri kruzera. Dva, od jutarnjih sati, na vezu u Gružu, Viking Sea sa 790 putnika i Crystal Symphony sa 816 putnika, te na sidru u Gradu Star Clipper koji je uplovio u 14 sati sa 153 putnika. Dakle, tog ponedjeljka je bilo ukupno 1759 gostiju s kruzera i to ukoliko je kapacitet brodova bio popunjen sa 100 posto.

– Tih 1759 putnika jednako je 40 autobusa pod uvjetom da svi gosti idu na izlet, a statistika kaže da ih tek otprilike 30 posto izlazi s broda u novoj destinaciji. To znači da je u ponedjeljak, prije deset dana, u prometu bilo 12 do 15 autobusa, a pri tom nisu bili svi u isto vrijeme na prometnici prema povijesnoj jezgri! A grad je opet doživio kolaps, kako, odakle onda gužve i prometni čepovi? – pita se znakovito Goran Hrnić koji smatra kako  gosti s kruzera nisu krivci za gužve i čepove kakve Dubrovnik doživljava.

 

Njegova razmišljanja o sezoni, kruzerima i turizmu općenito možete pročitati u tiskanom izdanju DuLista.

Komentari

O autoru: Barbara Đurasović


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana