Zanimljivosti

Golf na Srđu dobio zeleno svjetlo!

Iz Županije DN su nam poslali odgovor na upit o tome je li UPU Bosanka dobio zeleno svjetlo. Njihov odgovor prenosimo u cjelosti.

„Dubrovačko-neretvanska županija odnosno njen Zavod za prostorno uređenje ne daje Suglasnost na UPU Platoa Srđa, već Suglasnost na Konačni prijedlog utvrđen od strane Grada Dubrovnika daje Ministarstvo prostornog uređenja i graditeljstva, a Gradsko vijeće o njemu konačno odlučuje. U tom postupku Županijski Zavod za prostorno uređenje daje Mišljenje o tome je li Konačni prijedlog UPU-a usklađen s planovima višega reda: Prostornim planom Županije, Prostornim planom uređenja grada Dubrovnika, te GUP-om Dubrovnika kao i s drugim dokumentima prostornog uređenja.
Davanje Mišljenja je strogo formalan postupak u kojem Zavod, u utvrđenom roku, utvrđuje da li je Konačni prijedlog UPU-a poštivao odredbe iz planova višega reda. Ovaj postupak se ne smije  miješati s ulogom Zavoda da u tijeku izrade planova kao stručno tijelo daje radna mišljenja i primjedbe koje ukazuju na propuste, daje primjedbe radi poboljšanja rješenja da planovi bude kvalitetniji u smislu struke, te traži da se kroz varijante iznađe najpovoljnije rješenje. 
U ovom konkretnom slučaju Zavodu je od strane Grada Dubrovnika dostavljen na davanje mišljenja Konačni prijedlog UPU-a Platoa Srđa. Zavod je utvrdio da je Konačni prijedlog, za razliku od Prijedloga UPU-a od prije dvije godine, sukladan planovima višega reda i o tome izdao odgovarajuće Mišljenje. U slučaju da Zavod nije postupak riješio u zakonskom roku smatralo bi se da je na Konačni prijedlog UPU-a dano pozitivno mišljenje.“

Pročitajte još

STANKA IZMEĐU TRENINGA Jugaši ‘pune baterije’ na Karaci

Dulist

Mladoženja uz pratnju gajdi nosio prsten izabranici svoga srca

Dulist

VIDEO Kineskinje poludile za visokim Dubrovčanima

Dulist