Kultura

‘GLAZBENI KALEIDOSKOP’ Koncert Akademskog orkestra ‘Nekrasov’ u Dvoru

Ansambl solista Akademskog orkestra ‘Nekrasov’ koji se služi ruskim narodnim instrumentima, a djeluje pod okriljem Ruske televizije i radija održat će u subotu, 29. lipnja u 21 sat u atriju Kneževog dvora koncert u okviru svoje velike europske turneje.

Orkestar djeluje još od 1945. godine i ubraja se među najstarije ruske ansamble, a njegovi dirigenti bili su znameniti ruski glazbenici poput Vladimira Fedosejeva i Nikolaja Nekrasova, po kojem je orkestar i dobio ime. Repertoar orkestra sadrži rusku narodnu, te klasičnu i suvremenu glazbu. Ansambl solista ovog orkestra, osnovan 2015. godine, čine njegovi najznamenitiji glazbenici proslavljeni glazbenim nastupima u Rusiji i širom svijeta. U Dubrovniku će se predstaviti ruskom tradicijskom, te klasičnom i ever-green glazbom a svirat će na ruskim narodnim, klasičnim i električnim glazbalima. Ovaj koncert organizirali su Grad Dubrovnik i Ogranak Matice hrvatske u Dubrovniku.

Za sve posjetitelje ulaz je slobodan.

Pročitajte još

‘NEBESA ODOZGOR ROSITE’ Adventski koncert župnih zborova u Male braće

Dulist

KRVAVI DANI KAD SE SLOBODA RAĐALA Vekarić: ‘Hrvati ne vole nositi oružje osim kad brane svoj dom’

Dulist

TRADICIONALNI KONCERT Djela velikih svjetskih skladatelja u crkvi Male braće

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija