Kultura

‘GLAZBENI KALEIDOSKOP’ Koncert Akademskog orkestra ‘Nekrasov’ u Dvoru

Ansambl solista Akademskog orkestra ‘Nekrasov’ koji se služi ruskim narodnim instrumentima, a djeluje pod okriljem Ruske televizije i radija održat će u subotu, 29. lipnja u 21 sat u atriju Kneževog dvora koncert u okviru svoje velike europske turneje.

Orkestar djeluje još od 1945. godine i ubraja se među najstarije ruske ansamble, a njegovi dirigenti bili su znameniti ruski glazbenici poput Vladimira Fedosejeva i Nikolaja Nekrasova, po kojem je orkestar i dobio ime. Repertoar orkestra sadrži rusku narodnu, te klasičnu i suvremenu glazbu. Ansambl solista ovog orkestra, osnovan 2015. godine, čine njegovi najznamenitiji glazbenici proslavljeni glazbenim nastupima u Rusiji i širom svijeta. U Dubrovniku će se predstaviti ruskom tradicijskom, te klasičnom i ever-green glazbom a svirat će na ruskim narodnim, klasičnim i električnim glazbalima. Ovaj koncert organizirali su Grad Dubrovnik i Ogranak Matice hrvatske u Dubrovniku.

Za sve posjetitelje ulaz je slobodan.

Pročitajte još

GERANIUM NAGRAĐEN GROMOGLASNIM APLAUZOM Odigrana posljednja dramska premijera 70. Igara

Dulist

‘ZANESENOST SLIKANJA TUŠEM’ Izložba Kineske akademije u Umjetničkoj galeriji

Dulist

DRAMITI ILI NE DRAMITI? ‘Ukroćena goropadnica’ dramske družine Dubrovačkih knjižnica

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija