Politika

GJAJA BULIĆU „Neka Dujmović provede odluke ili ga Vlahušić treba smijeniti“

GJAJA BULIĆU „Neka Dujmović provede odluke ili ga Vlahušić treba smijeniti“

Povodom nepoštivanja Odluke Gradskog vijeća o organizaciji i načinu naplate i kontrole parkiranja u Gradu Dubrovniku gradski vijećnik HSLS-a Ivo Gjaja uputio je otvoreno pismo predsjedniku Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Niku Buliću.

„Poštovani predsjedniče Gradskog vijeća,

Gradsko vijeće Grada Dubrovnika na 8. sjednici, održanoj 21. lipnja 2014. godine, kojoj sjednici ste Vi predsjedali, donijelo je Odluku o organizaciji i načinu naplate i kontrole parkiranja u Gradu Dubrovniku za koju ste i Vi glasovali. Rok primjene dijela odredbi Odluke odgođen je do 1. rujna 2014. godine radi potrebite prilagodbe software-a i organizacije rada.

Direktor Sanitata Valentin Dujmović je prema pisanju jednog dubrovačkog portala na njihovo pitanje što je s primjenom odredbi Odluke koje su se trebale početi primjenjivati od 1. rujna 2014. godine odgovorio da se Odluka o organizaciji i načinu naplate i kontrole parkiranja ‘ne može provesti, jer je proturječna u nekoliko svojih segmenata te da će jedan dio ipak morati pričekati eventualnu izmjenu ove Odluke i njeno usklađivanje’.

Kako kao gradski vijećnik reagirati na ovakvo nepoštivanje i neprovođenje odluke Gradskog vijeća Grada Dubrovnika od strane direktoru Sanitata? Javno ga pozvati da odstupi s direktorskog mjesta ili pozvati gradonačelnika da samovoljnog direktora smijeni?

Siguran sam da će se i jedan i drugi na te pozive oglušiti. Gradonačelnik je znan po samovolji u obnašanju svoje dužnosti, kršenju propisa i zakona, kreiranju i proguravanju zakona koji se pokazao protuustavnim, a obzirom da mu je direktor Sanitata, kao predsjednik županijske organizacije Hrvatske narodne stranke, stranački nadređen, iluzorno je očekivati gradonačelnikovo postupanje.

Stoga Vam, poštovani predsjedniče, predlažem da za slijedeću sjednicu Gradskog vijeća pripremite i stavite u prijedlog dnevnog reda usvajanje zaključka kojim će Gradsko vijeće pozvati gradonačelnika da u skladu sa svojom nadležnosti naloži direktoru provedbu Odluke Gradskog vijeća odnosno, u slučaju daljnjeg neposluha, smijeni direktora kojega je on postavio. Mogu li se i tada rečena gospoda oglušiti? Sumnjam!

Želim vjerovati, predsjedniče, da neće izostati ni Vaša osobna energična intervencija kod sukreatora ‘dubrovačkog dogovora’.

Poštovani predsjedniče Gradskog vijeća, ujedno Vas podsjećam na moje otvoreno pismo koje sam Vam uputio 16. listopada 2013. godine s molbom da se javno očitujete u kojem roku namjeravate odraditi potrebito, a što je u Vašoj nadležnosti, da se Muzej Domovinskog rata u tvrđavi Imperijal na Srđu osnuje. Istaknuo sam tada, a i sad želim vjerovati da Vi o potrebi osnivanja Muzeja Domovinskog rata ne dvojite kao što ne dvoji velika većina građana ovog Grada.

Ivo Gjaja, vijećnik HSLS-a u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika“

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist