Natrag
21.3.2019 11:24

facebook

twitter

google

rss

dulist

Geodetsko vještačenje odgodilo postupak

25.10.2011 @ 11:57 Baldo Marunčić Crna kronika

Podijelite:

Geodetsko vještačenje, zatraženo na točki 1. optužnice, sasvim sigurno će produžiti suđenje u slučaju "Vrtovi sunca".

Vještačenje će se obaviti u oraškim Vrtovima sunca, a prva točka optužnice "knjiženje Vrtova sunca" konkretno se odnosi na Vićana i Besjedicu.

Tek nakon što sudski vještak donese nalaz vještačenja, uslijedit će završne riječi tužiteljstva i obrane, za koje se ne može pretpostaviti kada će točno biti.

Treba podsjetiti kako sudski postupak, u kojem USKOK, pred sudskim vijećem kojim predsjeda sutkinja Koraljka Bumči, optuženike Antuna i Antoana Kralja, suce Iva Besjedicu i Pera Miloglava te Pera Vićana tereti za zloporabu položaja i ovlasti, traje već godinu dana.

Ivo Besjedica optužen je da je, kao sudac zemljišnoknjižnog odjela Općinskog suda u Dubrovniku, u kolovozu 1998. godine omogućio Peru Vićanu da trgovačko društvo Dubrovačko primorje d.d. upiše pravo vlasništva na svim nekretninama koje je koristilo prije pretvorbe te da vlasnički raspolaže s neprocijenjenim zemljištem.

Naime, riječ je o ukupno 215 631 metara kvadratnih Vrtova sunca, od čega je vrijednost zemljišta procijenjena tek za 62 500 metara kvadratnih.

Pero Vićan optužen je za nezakonito prisvajanje građevinskog zemljišta, Antun i Antoan Kralj za poticanje na zloporabu položaja, a Pero Miloglav za zloporabu položaja i ovlasti.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana