Županija

GASE SE ODLAGALIŠTA U MOČIĆIMA Uzmite kante jer nećete imati gdje s otpadom!

Općina Konavle i Čistoća i zelenilo Konavle počeli su s provedbom novog načina odlaganja miješanog komunalnog otpada. Akcija ‘Odvoz s kućnog praga’ je trenutno obuhvatila samo naselje Močići, dok će se vremenom proširiti i na naselje Čilipi. Čistoća i Zelenilo Konavle je održala niz sastanaka s MO Močića i Čilipa gdje je lokalno stanovništvo upoznato sa samom akcijom i načinom provedbe, ističu iz Općine Konavle.

Za sada su građanima ponuđene tri kante, jedna kanta je za miješani komunalni otpad, druga za staklo i plastiku, dok je treća za karton, papir i stiropor. Svi stanovnici Močića će na poleđini računa za odvoz otpada dobiti mjesečni raspored odvoza određene kante.

Važno je napomenuti da će se s ovom akcijom ugasiti šest postojećih zajedničkih odlagališta u državnu cestu na potezu od odmarališta (Pendovo Selo) uz D8 do raskrižja na skretanju za županijsku cestu za Donju bandu Konavala. Odlagališta će se postepeno gasiti, kako bi prilagodba išla lakše.

Bitno je napomenuti kako stanovništvo neće morati ništa dodatno platiti, nego će se kroz razdoblje od dva do tri mjeseca napraviti projekcija novih vrijednosti računa koji će biti usklađeni s novim cjenikom te će se uz savjete ČiZK maksimalno omogućiti svakome da na financijskom planu što manje osjeti promjenu načina odlaganja otpada.

-Također, važno je istaknuti kako bi se svi stanovnici Močića trebali što prije prijaviti u ČiZK kako bi im bile dodijeljene kante jer nakon gašenja odlagališta otpada uz državnu cestu, neće imati gdje odlagati otpad – ističu iz Općine.

Vrijednost ove akcije je oko dva milijuna kuna i u potpunosti je financirana sredstvima Općine Konavle i Čistoće i zelenila Konavle.

Prijavnicu pronađite ovdje.

Pročitajte još

More u Uvali Lapad onečišćeno fekalijama, ne preporučuje se kupanje

Dulist

NE KUPAJTE SE More na plaži Hotela Park u Korčuli onečišćeno fekalijama!

Dulist

Na Osojniku odana počast poginulim braniteljima iz Ploča

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija