Aktualno

Grad se odrekao prvokupa. Garaža prodana za 170,9 milijuna kuna!

Grad se odrekao prvokupa. Garaža prodana za 170,9 milijuna kuna!

Na dražbi održanoj u utorak javna garaža prodana je za 170,9 milijuna kuna tvrtki Travel Boutiqe Croatia d.o.o., koja je bila ovrhovoditelj u ovršnom postupku protiv ovršenika Garaža ulaganja d.o.o.

Na početku ročišta javne dražbe utvrđeno je kako prethodno nije bilo uplata osiguranja za sudjelovanje u javnoj dražbi, a tvrtka Travel Boutique Croatia istakla je da je spremna sudjelovati u dražbi, čime su ispunjeni svi uvjeti održavanja javne dražbe.

Nakon što je ponovljena informacija kako cijena prodaje garaže ne može biti niža od 107,886,666,67 kuna. Predstavnik i direktor tvrtke Travel Boutique Croatia Damir Ivić predao ponudu na iznos od 170 milijuna 897 tisuća 681 kunu i 25 lipa, ali istaknuo i prijeboj tražbine. Inače, vrijednost nekretnine, određen u odluci Općinskog suda o ovrsi javnom dražbom, iznosila je 161,83 milijuna kuna.

Inače, iako je na sinoćnjoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Mato Franković tvrdio kako Grad Dubrovnik nema pravo prvokupa, to se ipak na javnoj dražbi pokazalo netočnim. Nepojavljivanjem na javnoj dražbi i Grad Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanska županija odrekli su se prava prvokupa, dok je u ime Republike Hrvatske viša državnoodvjetnička savjetnica izjavila kako država neće predati ponudu za prvokup. Time je garaža po utvrđenoj konačnoj cijeni pripala tvrtci Travel Boutique Croatia.

-Dali smo ponudu za cijelu tražbinu za koju je garaža bila dužna, za 170,9 milijuna kuna. Zadovoljni smo kako je sve prošlo – izjavio je nakon dražbe Ivić.

Podsjetimo, vlasnik Travel Boutique Croatia je zagrebački Best in Parking, koja pripada austrijskoj tvrtci istog imena, a Ivić je opisuje kao ‘renomiranu europsku kuću s parkingom kao osnovnim biznisom’.

-Oni žele ulagati u garažu i s njom upravljati na najbolji ekonomski i financijski način. Imaju dugogodišnje iskustvo, a posjeduju preko 70 garaža u Austriji, Italiji i Hrvatskoj, na primjer u Zagrebu Cvjetni ili Kaptol centar, a evo sad i Dubrovnik – istaknuo je Ivić, a na pitanje hoće li tvrtci biti ovo ulaganje isplativo, s obzirom da će garaža za dvadeset godina biti vlasništvo Grada Dubrovnika, odgovorio je:

-Nije to kao kod nas. Europske tvrtke rade za jako malo profita. Siguran sam da će oni biti ‘u plusu’ i imati dobit jer oni ovu kupovinu smatraju ekonomski opravdanom – rekao je Ivić te dodao kako je njegova tvrtka ‘uvijek za suradnju s Gradom Dubrovnikom’.

-Nitko Dubrovčanima neće odnijeti garažu, nego će bolje upravljati tim objektom. Za Grad Dubrovnik bi bila glupost da ju je kupio, jer garažu nitko neće odnijeti. Što bi se za Grad Dubrovnik promijenilo da ju je kupio? Po mom mišljenju, ne bi ostvarili financijski efekt. Bolje da Grad napravi još dvije – smatra Ivić. Najavio je uvođenje napredne tehnologije u garažu.

-Želimo uvesti puno brži sustav elektroničke naplate, kao i sustav prepoznavanja registarskih oznaka. Također, planiramo i ulaganje u sanaciju objekta – rekao je Ivić, dodavši kako još uvijek ne zna hoće li doći do promjene cijena korištenja.

-To će pokazati tržište – zaključio je Ivić.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist