Natrag
18.2.2019 19:43

facebook

twitter

google

rss

dulist

Galerija Sebastian otvara se Nobilovim uljima

12.5.2013 @ 23:04 Baldo Marunčić Kultura
2;2

Podijelite:

Obnovljena galerija Sebastian u Ulici svetog Dominika bit će svečano otvorena u utorak, 14. svibnja u 21 sat i to otvaranjem izložbe “Velike slike malog formata” uglednog akademskog slikara Stipe Nobila.

Nobilo će u Sebastianu izložiti trinaest slika u tehnici ulja na platnu. Nakon Dubrovnika, radovi će biti predstavljeni u Ljubljani povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju.
 
– Slikarstvo hrvatskoga juga napojilo se na izvoru francuskog postimpresionizma i porodilo nekoliko generacija slikara od kojih je svaki tražio, a poneki i pronalazili vlastitost likovnog izraza. Kao što se Amos Oz oduševljavao dalekosežnošću pisane riječi koja iz njegovog kibuca putuje svijetom, od „nevažnoga“ trenutka stvarajući događaj, tako Stipe Nobilo tematizira najneposrednije okruženje – korčulanske pejzaže – i nevelik motiv pretače u veliku sliku koja iz njegove kuće u Lumbardi odlazi živjeti svojim životom – stoji u katalogu izložbe, kojeg potpisuje povjesničar umjetnosti Marin Ivanović.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana