Natrag
20.4.2019 12:28

facebook

twitter

google

rss

dulist

Fulbrightova stipendistica na DIU

16.2.2012 @ 10:52 Baldo Marunčić Zanimljivosti

Podijelite:

DIU Međunarodno sveučilište za svibanj najavljuje dolazak Fulbrightove stipendistice Kathleen C. Stone, odvjetnice iz Bostona, koja će u sklopu kolegija „Cases in Diplomacy“ održati trotjedna predavanja.

Kathleen C. Stone diplomirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Bostonu. Specijalnost su joj gospodarsko i trgovačko pravo, a DIU studente će učiti o pravnom i političkom okruženju u kojem američke tvrtke danas posluju. Jedna je od 400 predavača i profesionalaca koji će 2012. godine otputovati izvan SAD-a u sklopu različitih Fulbrightovih programa koji za cilj imaju akademski razvoj pojedinca i stjecanje iskustva na različitim obrazovnim institucijama.

Odjel za obrazovanje i kulturu Vlade SAD-a je tijekom 60 godina financirao više od 285 tisuća predavača, profesionalaca i zaslužnih pojedinaca iz različitih struka koji su kroz ove programe putovali, predavali, studirali i istraživali diljem svijeta.

Neki od stipendista su kasnije postali čelnici vlada, dobitnici Nobelovih nagrada, uvaženi stručnjaci iz područja obrazovanja, ekonomije, umjetnosti, novinarstva, itd. Dobitnici se uvijek odabiru na temelju akademskih i profesionalnih dostignuća.

Osim prve Fulbrightove stipendistice, ovaj će se semestar DIU Međunarodnom sveučilištu pridružiti i mnogi drugi predavači.

Neki od njih su bivši čelnik škotskog Parlamenta Lord Jack McConell, profesor na Pravnom fakultetu Sveučilišta Virginia Michael C. Ross, profesorica Sveučilišta Georgetown i bivša veleposlanica SAD-a u Nizozemskoj Cynthia P. Schneider te profesorica Sveučilišta Georgetown Mirjana Dedaić, koja je također bila Fulbrightova stipendistica 1990. godine.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana