Natrag
23.3.2019 05:44

facebook

twitter

google

rss

dulist

Frizerka 12 godina na bolovanju!

20.11.2011 @ 11:55 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti

Podijelite:

Hrvatska rekorderka u bolovanju 57-godišnja je frizerka iz Ploča Ana Marija Kalajžić, koja na poslu nije bila gotovo 12 godina – 11 godina i devet mjeseci.

Prema pisanju Večernjeg lista na bolovanju je završila zbog kile, ali se potom pojavio problem sa štitnjačom, nakon toga i teškoće sa psihom. 

– Lomila sam ja i potkoljenicu, a potom i zglob proteklih godina i tako se eto nabralo 12 godina – rekla je za frizerka Kalajžić za Večernjak, ističući kako se nadala da će dobiti invalidsku mirovinu. Međutim, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje hoće joj ukinuti bolovanje, pa joj nude profesionalnu invalidnost. No Kalajžić ističe da joj žele smanjiti i naknadu, te da je članovi komisije nikada nisu pozvali radi procjene je li sposobna za rad ili nije. Pa ih je zbog svega tužila.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana