Grad

Franković zaigrao nogomet na novouređenom igralištu u Gospinom polju

Franković zaigrao nogomet na novouređenom igralištu u Gospinom polju

Otvorenje novouređenog nogometnog igrališta u Gospinom polju održalo se ovog ponedjeljka.

-Grad Dubrovnik je prije nešto više od godinu i pol dana napravio strateški dokument koji je definirao što je sve potrebno Gradu kako bi razvio svoju sportsku strategiju. U sve to uključili su se važni stručnjaci iz Grada Dubrovnika, ali i Sveučilišta iz Zagreba. Usvajanjem dokumenta na sjednici Gradskog vijeća, započeli smo s velikim investicijskim ciklusom za izgradnju sportske infrastrukture. Slučajno ili ne, kako bismo dobili vjetar u leđa, prva sportska investicija uz sufinanciranje Grada je bilo otvaranje hangara u Orsanu. Time je započeo ciklus otvaranja novoizgrađenih sportskih objekata. Druga investicija ovaj je nogometni teren vrijedan nešto više od šest milijuna kuna u prvoj i drugoj fazi i to je samo početak – naglasio je gradonačelnik Mato Franković.

Nastavit će i s trećom fazom, uređenjem ovog prostora, izgaradnjom novog terena do postojećeg objekta i uređenje tribina kako bismo završili dio sportskog kompleksa u Gospinom polju. U ovoj godini očekuje ih i promjena umjetne trave na malom terenu pored dvorane i zamjena reflektora.

-Osim toga da se i dalje zadržimo na području Gospinog polja, očekuje nas i početak energetske obnove u Gospinom polju, ali i uređenje nove dvorane ‘Gladiator’, koju će moći koristiti i drugi sportski klubovi, a to je bivša stanica za tehnički pregled. I sve to se nalazi na području Gospinog polja. Godine su prošle. Mislim da je gospodin Mikulandra na otvaranju hangara Jedriličarkog kluba Orsan rekao da je prošlo 30 godina od znatnog ulaganja u sportsku infastrukturu Grada Dubrovnika. Nadam se da, nakon što završimo cijeli ciklus, neće trebati proći 30 godina da bi se dodatno uložilo – rekao je Franković.

Radovi na izradi terena s umjetnom travom obuhvatili su skidanje sloja postojeće zemlje i trave, izradu novih drenažnih kanala, nasipavanje, postavljanje nove ograde oko cijelog terena, zahladnjivanje terena te, u konačnici, postavljanje sloja umjetne trave. Nogometno igralište dimenzija 113 x 71 metara s terenom za igru površine 101 x 65 metara udovoljava propozicijama za odigravanje utakmica Saveznog ranga.

-Ulaganje u sportsku infrastrukturu znači ulagati u mlade, u kadar izvrsnosti koji se nauči određenoj disciplini i kasnije nose kroz život. Zahvalio bih našem, mogu reći, novom sugrađaninu Vahidu Halihodžiću obzirom koliko vremena provode u Dubrovniku. Čast nam je što ste izdvojli svoje vrijeme i došli danas ovdje – kaže gradonačelnik.

-Za Dubrovnik nogomet znači, kao i svakog, puno. Hrvatsku su, kao jedan od najvećih brendova, prepoznali su upravo po nogometu. Vjerujem da će to biti i u budućnosti. Zahvaljujem i HNS-u na činjenici da podupiru ovaj projekt. S nama je i Ile Topuzović, član izvršnog odbora HNS-a. Vrlo je bitno da imamo njihovu potporu, a sve kako bismo ovaj projekt doveli do kraja i kako bi cijeli ovaj kompleks u konačnici imao svoj puni smisao – rekao je.

-Želim da svi, posebno naši najmlađi uživaju. No, iskrena mi je želja da Dubrovnik dobije pravi, čvrsti, stabilni nogometni klub koji je ne mora igrati prvu ligu. Može biti i stabilni drugoligaš. Ali treba težiti ono najvećem. Uvjeren sam da ćemo za 5 do 10 godina imati prvoligaša – zaključio je u svom govoru.

Vrijednost investicije kojom koordinira Javna ustanova Športski objekti Dubrovnik iznosi 3,2 milijuna kuna bez PDV-a za prvu fazu, dok ugovorena vrijednost izvođenja II. faze iznosi 1,6 milijuna plus PDV.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist