Aktualno

FRANKOVIĆ UZVRAĆA Ako gradonačelnik već želi izbore odmah i sada neka podnese ostavku!

Mato Franković

Gradski odbor HDZ-a Dubrovnik iznenađen je i razočaran istupom gradonačelnika Andra Vlahušića u kojemu se obrušio na HDZ i u kojemu je vlastite sugrađane nazvao cinkarošima – kazo je u priopćenju predsjednikh GO HDZ-a Mato Franković. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

”Namjera novog vodstva HDZ-a u Gradu bila je od samog početka da konstruktivno sudjeluje u radu Gradskog vijeća i da raspravlja o svim pitanjima bitnim za građane, a bez ikakve stege ili zadanog okvira poznatog pod nazivom „Dubrovački dogovor“. Preuzimanjem odgovornosti za vođenje stranke rekli smo kako su naši članovi, ali i građani nezadovoljni sudjelovanjem HDZ-a u „dogovoru“, pa smo promijenili čitav pristup u odnosu prema događanjima u Gradskom vijeću.

Zajedno s drugim strankama u Gradsko smo vijeće vratili raspravu o DPDS-u i regionalizaciji, a čitav niz problema smo ili spriječili- poput izdvajanja kolodvora iz Libertasa ili prisile taksista oko kupnje aparata za fiskalizaciju od jedne banke. Uspjeli smo sa strankama centra i ljevice, što je do sada bilo nemoguće u Gradskom vijeću, postići nekoliko konsenzusa, bilo na naš ili na prijedlog nekoga od njih, i otvorili smo kvalitetne rasprave o nekoliko problema.

Očito se gradonačelniku ne sviđa taj naš konstruktivan pristup radu u Gradskom vijeću jer je, čini se, navikao na šablonsko preglasavanje bez i malo rasprave ili konstruktivnog dogovora svih dionika u Vijeću. No, njegova reakcija samo govori kako je njegov pogled na demokraciju i razgovore sveden na onu izreku „hajde da se dogovorimo, ali da bude po mome!“. Mi u HDZ-u tako ne vidimo demokraciju niti tako zamišljamo budućnost našeg Grada.

Ako gradonačelnik već želi izbore odmah i sada – neka podnese ostavku.”

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist