Grad

FRANKOVIĆ UZ DAN POBJEDE ‘Oluja je najsjajnija medalja Domovinskog rata’

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je čestitku koju prenosimo u cijelosti.

‘Drage Dubrovkinje i Dubrovčani,

poštovani branitelji,

gotovo je četvrt stoljeća prošlo od ta 84 sata tijekom kojih je u kolovozu 1995. godine oslobođena petina ukupnog hrvatskog teritorija. Tri je dana cijela Hrvatska disala uz naše branitelje, a oni su nama i svijetu pokazali svu snagu, veličinu i dostojanstvo koje se ima kad se srcem brani Domovina.

Vojno-redarstvena akcija ‘Oluja’ najsjajnija je medalja Domovinskog rata. Ona nas i dan danas ispunja ponosom, ali i vječnom zahvalnošću za svu žrtvu što su je hrvatski sinovi i kćeri dali za slobodu koju danas uživamo.

Nemojmo zato nikada zaboraviti zašto smo danas tu gdje jesmo. Neka nas blagodati suvremenog života u slobodnom Gradu ne zaslijepe i ne udalje od zajedništva u tim teškim danima početkom 90-ih kada nam je za sreću trebalo tako malo – obitelj na sigurnom i pokoja dobra vijest.

Sjetimo se zato danas onih koji su svoje živote bez pogovora poklonili Domovini. Nisu kalkulirali, nisu ništa pitali. Spremno su odgovorili na poziv, obranili svoja ognjišta i stvorili današnju Hrvatsku, slobodnu, suverenu i neovisnu državu, ravnopravnu članicu europskih i svjetskih asocijacija i zemlju budućnosti za našu djecu i unuke.

Dragi sugrađani, gospođe i gospari, u ime Grada Dubrovnika i svoje osobno, čestitam Vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Gradonačelnik

Mato Franković’

Pročitajte još

Objavljen poziv za natječaj za program zapošljavanja žena iz ranjivih skupina

Dulist

ZDRAVSTVENI NADSTANDARD Grad nastavlja financirati rad liječnice na Kalamoti i elafitski punkt hitne medicine

Dulist

Dovršena izgradnja šest novih parkirališnih mjesta kod Žute škole

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija