Natrag
23.4.2018 19:19

facebook

twitter

google

rss

dulist

FRANKOVIĆ U BRUXELLESU ‘Očekujemo značajnije uspjehe u privlačenju EU sredstava’

18.10.2017 @ 20:28 Dulist Aktualno
6;6

Podijelite:

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković tijekom utorka i srijede, 17. i 18. listopada, boravio je u Bruxellesu na poziv zastupnice u Europskom parlamentu i voditeljice hrvatske delegacije Europske pučke stranke (EPP) Dubravke Šuice.

Uz gradonačelnika Frankovića u Bruxellesu su boravili  i zamjenici župana Dubrovačko-neretvanske županije Žaklina Marević i Joško Cebalo, gradonačelnik Korčule Andrija Fabris, načelnik Općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić, gospodarstvenici te predstavnici ‘Lions kluba Sveti Vlaho’ i jedriličarskog kluba ‘Orsan’ iz Dubrovnika.

Tijekom dvodnevnog posjeta gradonačelnik Franković susreo se s predsjednikom Europskog parlamenta Antoniom Tajanijem i predsjednikom Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta Davidom McAllisterom. Gradonačelnici Dubrovnika i Korčule susreli su se i s predsjednikom Kluba Europske pučke stranke Manfredom Weberom te su kao gosti nazočili radnoj sjednici Kluba zastupnika EPP-a.

– Bruxelles je za nas iznimno važan s obzirom na to da Grad Dubrovnik nije do sada u značajnim iznosima koristio sredstva iz dostupnih fondova Europske unije što ćemo, uvjeren sam, u budućnosti ispraviti – kazao je gradonačelnik te je uz zahvalu zastupnici Dubravki Šuici na pozivu dodao i kako ovaj posjet označava početak jače i aktivnije suradnje Grada Dubrovnika i zastupnice Šuice.

Osim prigodnog programa u Europskom parlamentu, posjet sjedištu Europske unije sadržavao je obilazak Predstavničkog ureda Dubrovačko-neretvanske županije te znamenitosti Bruxellesa.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana