Aktualno

FRANKOVIĆ SE OPROSTIO OD MANI GOTOVAC ‘Nedostajat će nam njezina odvažnost’

FRANKOVIĆ SE OPROSTIO OD MANI GOTOVAC 'Nedostajat će nam njezina odvažnost'

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je izraze sućuti obitelji, prijateljima i suradnicima istaknute kulturne djelatnice Mani Gotovac koja je preminula 12. studenog na svoj 80. rođendan, koje prenosimo u cijelosti.

Poštovana obitelji, brojni prijatelji i suradnici,

s tugom smo primili vijest kako nas je napustila gospođa Mani Gotovac, velika teatrologinja, spisateljica, kazališna kritičarka i dramaturginja, prva intendantica u povijesti hrvatskog kazališta. Svojim osebujnim i beskompromisnim pristupom u svemu što je radila zauvijek je obilježila svijet kulture.

Oduvijek povezana s Dubrovnikom, Mani Gotovac u mladosti je radila kao voditeljica Press centra na Dubrovačkim ljetnim igrama, da bi 2015. i 2016. bila pomoćnica intendanta Dubrovačkih ljetnih igara za dramski program. Obilježila je i daske našeg Kazališta Marina Držića kao umjetnička voditeljica. Voljela je Dubrovnik, a ljubav je bila uzajamna.

Mani Gotovac živjela je punim plućima i nikad se nije ustručavala iznositi svoje ideje i vizije. Njena odvažnost će itekako nedostajati. Koliko je bila posebna dokazuje i njen odlazak, točno na 80. rođendan, a od svih nas kao da se oprostila svojom knjigom simboličnog naslova „Rastanci“.

U ime Grada Dubrovnika i svoje osobno upućujem vam izraze najdublje sućuti uz nadu da će vam ove riječi donijeti barem zrno utjehe u teškim trenucima.

S poštovanjem,

Gradonačelnik

Mato Franković

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist