Aktualno

FRANKOVIĆ REAGIRAO ‘Pozivam odgovorne osobe Excelsa nekretnina da prestanu manipulirati’

FRANKOVIĆ REAGIRAO 'Pozivam odgovorne osobe Excelsa nekretnina da prestanu manipulirati'

Iz gradske uprave pristiglo je reagiranje gradonačelnika Mata Frankovića na priopćenje koje su medijima ovog petka uputili iz Excelsa nekretnina, a vezano za rad žičare i aktivnosti Carinske uprave. Priopćenje Grada Dubrovnika prenosimo u cijelosti.

-Neistiniti su navodi kako društvo Excelsa nekretine devet godina čeka na ugovor o koncesiji, naime u veljači 2017. dostavljen im je Ugovor o koncesiji koji društvo nikada nije potpisalo. Zakon o koncesijama kojeg je usvojio Sabor Republike Hrvatske obvezujući je za sve pa tako i za društvo Excelsa nekretnine, stoga je nevjerojatno kako odgovorna osoba društva Excelsa nekretnine poziva na razumno rješenje ove situacije u najboljem interesu države, Grada Dubrovnika i njegovih građana, a istovremeno ignorira ono sto je razumno; poštivanje zakona Republike Hrvatske i plaćanje koncesijske naknade sa svim zaostacima.

Zatvaranje žicare jedino je zakonito rješenje u slučaju u kojem se ne poštuju odredbe Zakona o koncesijama.

Republika Hrvatska počiva na zakonu utemeljim pravima, ali i obvezama, stoga u ime Grada Dubrovnika i njegovih građana pozivam odgovorne osobe društva Excelsa nekretnine da prestanu manipulirati. Podsjećam na donesene presude Trgovačkog suda u Dubrovniku te ih pozivam da plate svoj dug iz prošlosti kako bi Grad Dubrovnik mogao s društvom Excelsa nekretnine sklopiti ugovor o koncesiji.

Pozivati se na interese Grada i njegovih građana, a 9 godina obavljati gospodarsku djelatnosti i ostvarivati dobit, a pri tom ne plaćati tom istom Gradu naknadu za koncesiju, u najmanju je ruku licemjerno – stoji u priopćenju iz gradske uprave.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist