Natrag
26.4.2019 15:53

facebook

twitter

google

rss

dulist

FRANKOVIĆ REAGIRAO ‘Pozivam odgovorne osobe Excelsa nekretnina da prestanu manipulirati’

5.4.2019 @ 15:37 Dulist Aktualno

Podijelite:

Iz gradske uprave pristiglo je reagiranje gradonačelnika Mata Frankovića na priopćenje koje su medijima ovog petka uputili iz Excelsa nekretnina, a vezano za rad žičare i aktivnosti Carinske uprave. Priopćenje Grada Dubrovnika prenosimo u cijelosti.

-Neistiniti su navodi kako društvo Excelsa nekretine devet godina čeka na ugovor o koncesiji, naime u veljači 2017. dostavljen im je Ugovor o koncesiji koji društvo nikada nije potpisalo. Zakon o koncesijama kojeg je usvojio Sabor Republike Hrvatske obvezujući je za sve pa tako i za društvo Excelsa nekretnine, stoga je nevjerojatno kako odgovorna osoba društva Excelsa nekretnine poziva na razumno rješenje ove situacije u najboljem interesu države, Grada Dubrovnika i njegovih građana, a istovremeno ignorira ono sto je razumno; poštivanje zakona Republike Hrvatske i plaćanje koncesijske naknade sa svim zaostacima.

Zatvaranje žicare jedino je zakonito rješenje u slučaju u kojem se ne poštuju odredbe Zakona o koncesijama.

Republika Hrvatska počiva na zakonu utemeljim pravima, ali i obvezama, stoga u ime Grada Dubrovnika i njegovih građana pozivam odgovorne osobe društva Excelsa nekretnine da prestanu manipulirati. Podsjećam na donesene presude Trgovačkog suda u Dubrovniku te ih pozivam da plate svoj dug iz prošlosti kako bi Grad Dubrovnik mogao s društvom Excelsa nekretnine sklopiti ugovor o koncesiji.

Pozivati se na interese Grada i njegovih građana, a 9 godina obavljati gospodarsku djelatnosti i ostvarivati dobit, a pri tom ne plaćati tom istom Gradu naknadu za koncesiju, u najmanju je ruku licemjerno – stoji u priopćenju iz gradske uprave.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana