GradPolitika

Franković: Nakon izbora odmah uklanjamo antene mobilnih operatera u Gružu

Franković: Nakon izbora odmah uklanjamo antene mobilnih operatera u Gružu

Kandidat za gradonačelnika Dubrovnika Mato Franković pozvao je u srijedu HEP da sa zgrade u njihovom vlasništvu u dubrovačkom naselju Gruž konačno uklone bazne stanice mobilnih operatera što su bili dužni učiniti već prije četiri godine sukladno rješenju o uklanjanju Ministarstva graditeljstva.
”Za ove antene mobilnih operatera postoji nalog o uklanjanju još od 2011. godine, a više od tri tisuće građana ovog područja je dalo svoj potpis za njihovo uklanjanje”, rekao je na konferenciji za novinare ispred sporne zgrade u dubrovačkoj ulici Andrije Hebraga u stambenom naselju Gruž, Mato Franković.
”Antene se nalaze na zgradi HEP-a odnosno tvrtke u državnom vlasništvu, a samim time vidite o kakvom se apsurdu radi”, rekao je Franković te dodao kako se Grad Dubrovnik, u vrijeme dok je Vlahušić bio gradonačelnik, nikad nije jasno postavio prema HEP-u i zahtjevao uklanjanje antena.
Ustvrdio je i kako je Generalnim urbanističkim planom grada Dubrovnika predviđeno da sve antene koje koriste mobilni operateri budu smještene iznad ceste, odnosno udaljene od stanovnika, što nije slučaj u Gružu, ali i dubrovačkom predgrađu Mokošica.
”Antene su izravno zoni stanovanja i izravno utječu na zdravlje i oštećuju ga. Mi želimo jasno pozvati i gospodina Andra Vlahušića kao mog protukandidata na izborima da se izjasni je li za uklanjanje spornih antena jer mi jasno kažemo da ćemo nakon što pobijedimo na izborima odmah pokrenuti razgovore s tvrtkom HEP i zatražiti trenutno uklanjanje antena”, rekao je Franković.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist