Grad

FRANKOVIĆ NAJAVIO U utorak potpisivanje ugovora za Lapadsku obalu i cestu Mali Zaton – Štikovica

FRANKOVIĆ NAJAVIO U utorak potpisivanje ugovora za Lapadsku obalu i cestu Mali Zaton - Štikovica

Sa zadovoljstvom mogu istaknuti kako ćemo sljedeći tjedan, u utorak, potpisati ugovor o stopostotnom financiranju Lapadske obale, projektu vrijednom  70 milijuna kuna – potvrdio je to dubrovački gradonačelnik Mato Franković ovog četvrtka na konferenciji za medije.

-Kada uzmemo sve projekte koje je Grad Dubrovnik do sada financirao i financira iz Europskih fondova, približili smo se brojci od 300 milijuna kuna u tri godine. Mislim da se uistinu radi o dobrim rezultatima, a sve ide u smjeru da ćemo do kraja mandata ove Gradske uprave povući više od milijardu kuna iz Europskih fondova za infrastrukturne projekte Grada Dubrovnika – istaknuo je gradonačelnik.

Dodao je kako će idućeg utorka u posao biti uveden i Strabag i to na radovima rekonstrukcije ceste Mali Zaton – Štikovica.

-Riječ je o odluci Hrvatskih cesta kojom se na inzistiranje Grada i sukladno sporazumu kojeg smo potpisali nakon održane sjednice Vlade RH u Dubrovniku, kreće s rekonstrukcijom ceste Mali Zaton – Štikovica. Poznato je da se radi o jednoj od najlošijih cesta koja nema nikakve nogostupe, javnu rasvjetu, sve one uvjete koje treba imati državna cesta. Projekt je završen, raspisana je javna nabava, odabran izvođač radova Strabag i u utorak bi trebao biti uveden u posao te kreće rekonstrukcija te iznimno važne dionice – zaključio je gradonačelnik.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist