Politika

FRANKOVIĆ Divlji ‘bookeri’ stvaraju probleme. Budućnost nam je zatvoriti zonu oko Grada

FRANKOVIĆ Divlji 'bookeri' stvaraju probleme. Budućnost nam je zatvoriti zonu oko Grada

Stvar nije idealna kao što me pročelnik Šutalo pokušava uvjeriti – rekao je vijećnik Ljubo Nikolić (Srđ je Grad) postavljajući pitanje vezano za stanje na parkiralištima Tenis-Tabor i Žičara gdje taksisti i agencije koje ukrcavaju i iskrcaju goste stvaraju probleme građanima, uzrokuju zastoje i onemogućavaju građanima parkiranje.

-Vjerujem da ni vi ne želite ovakvo stanje i ovakvu sliku grada – rekao je Nikolić gradonačelniku.

-Svi mi to dobro znamo i nije vas pročelnik sigurno uvjeravao u nešto na što i sam troši veliku energiju. Naplatili smo više od 500 kazni, ali morate znati proceduru koju prometni redar radi prilikom zatjecanja vozila u prekršaju, a ova taksi vozila su se nalazila u prekršaju. Redar nakon što slika vozilo u prekršaju može tek za pet minuta doći naplatiti kaznu, a oni se čim on dođe vrte u krug. Agencije nisu problem. Garantiram da Blaž Pezo vidi registarske oznake ovih kombija da će ih prepoznati. Ovo su divlji bookeri, rade na crno i na divlje i uzrokuju probleme. To su isti oni s kojima muku mučimo na Pilama. Sad idu s kišobranima i prodaju na crno izlete. Morat ćemo uzeti informatore koji će upozoravati – ovi će vam uzeti novce. To je divljaštvo koje pokušavamo dovesti za red. Nema tu ozbiljnih partnera za razgovor. Ovo su lovci u mutnome koji jedino prepoznaju kaznu i misle da će je izbjeći. Neće – rekao je Franković dodavši kako su drugi problem taksisti.

-Dio ih želi partnerstvo, ali drugi dio se ponaša ovako kako ste ih vi slikali – rekao je gradonačelnik.

-Pokušavamo naći rješenje za njih s dva izdvojena punkta s video uvidom da vide kada treba doći na Pile, a Paščaru želimo vratiti građanima – rekao je Franković najavivši kako nam je budućnost zonu oko grada osigurati samo za stanovnike.

-Stupići i nikako drukčije – rekao je gradonačelnik.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist