Sport

FOTO/VIDEO Više od stotinu trkača sudjelovalo u novogodišnjoj utrci DuRun10K

FOTO/VIDEO Više od stotinu trkača sudjelovalo u novogodišnjoj utrci DuRun10K

Dino Bošnjak iz Velike Gorice pobjednik je drugog izdanja novogodišnje utrke ”DuRun10K” koja se u petak, na Novu godinu trčala u Dubrovniku.

Bošnjaku je trebalo 31 minutu i 19 sekundi da dva puta istrči trasu od Straduna preko predjela Ploča, Viktorije, Žičare, te ponovno preko Pila natrag na Stradun.

– Bila je zanimljiva utrka, nikad prije nisam trčao ovako uzbrdo pa nizbrdo. To me malo iznenadilo, ali sve u svemu super i rado ću doći i sljedeće godine – rekao je Bošnjak.

Nakon njega ciljnu ravninu prošao je Laszlo Gregor iz Mađarske koji je deset kilometara istrčao jednu minutu i jednu sekundu sporije od Bošnjaka.

– Vrlo je teška utrka. Dino je bolji trkač od mene, ali nisam tužan – rekao je Gregor.

Na trećem mjestu u muškoj konkurenciji stigao je Saša Stolić i to samo šest sekundi iza drugoplasiranog Mađara.

U ženskoj konkurenciji ciljnu ravninu prva je prošla Mateja Parlov iz Zagreba.Ona je trku završila za 36 minuta i 33 sekunde.

– Staza je zahtjevna, treba se prilagoditi izmjenama uzbrdica i nizbrdica. Obavezno se vraćam i dogodine – rekla je Parlov. Drugoplasirana je prošlogodišnja pobjednica, Zagrepčanka Matea Matošević koja je utrku završila za 36 minuta i 57 sekundi dok je treća bila Marija Vrajić iz Osijeka, s rezultatom 36 minuta i 59 sekundi.

Inače, ovoj novogodišnjoj utrci prethodilo je paljenje baklje za mir organizacije ”Peace Run”, a kako je uoči utrke istaknuo predsjednik organizacijskog odbora Miho Mihočević, prošlogodišnja odluka da se ta baklja svake godine pali baš u Dubrovniku stavila je ovaj grad na zgusnutu svjetsku kartu trčanja.

– Baklja je tradicionalno paljena u drugom gradu svake godine, a prošle godine je odlučeno kako će biti paljena svake godine baš u Dubrovniku. Time je Dubrovnik postao čvrsta točka na svjetskoj karti trčanja, a ”DuRun10K” rastući međunarodni događaj – rekao je Mihočević.

Inače, ove godine sa Straduna je startalo 109 trkača iz 14 zemalja od SAD-a, Brazila do Maroka, ali i zemalja regije i Hrvatske.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist