Aktualno

FOTO/NAGRADE STUDENTIMA Njihove web stranice su najbolje

FOTO/NAGRADE STUDENTIMA Njihove web stranice su najbolje

Marija Papac, Toni Matijić i Petra Asturić, studenti Sveučilišta u Dubrovniku, dobitnici su nagrada ovogodišnjeg projekta WebPoSt, koji se u suradnji sa Županijskom komorom Dubrovnik provodi već petu godinu.

Marija Papac osvojila je prvo mjesto za web stranicu koju je izradila za tvrtku Axiomi, drugo mjesto pripalo je Toniju Matijiću za web stranicu za ztvrtku Grk-Lumbarda, dok je Petra Asturić nagradu osvojila za web stranicu za tvrtku Abitus.

Inače, cilj WebPoSt projekta, u sklopu kojeg studenti Odjela za elektroniku i računarstvo, izrađuju web stranice za male poduzetnike, je povezivanje obrazovnog sustava i realnog sektora. Sudjelovanjem u ovom projektu, studenti svoje teorijsko znanje primjenjuju u praksi, a poduzetnici dobivaju besplatno web stranicu za predstavljanje svog poslovanja.

Rektor Sveučilišta u Dubrovniku Nikša Burum istaknuo je kako su studenti ovim projektom osjetili što znači raditi u realnom sektoru i sve probleme koje realni sektor donosi.

-Ovo im je dobra priprema za ono što ih čeka u budućnosti. Vrijeme formalnog školovanja brzo završi, a onda dođe borba u realnom sektoru u kojoj se svak treba sam snaći. Ovo im je dobra škola da vide kako to sve funkcionira. Nemojte se pogubiti u bespućima poslovnog svijeta. Najvažnija je stvar da se ne bojite, iskoračite, nemojte se bojati pokretati vlastite tvrtke, boriti se za posao, gurati se na tržištu… ovo neka vam bude dobar početak za ono što vam slijedi u budućem poslovnom životu – rekao je Burum.

Predsjednica Županijske komore Dubrovnik Terezina Orlić rekla je kako su kroz pet godina koliko projekt traje izrađene 63 web stranice i većina ih i dalje funkcionira. Posebno je naglasila kako je ove godine povećan broj zainteresiranih poduzetnika pa su studenti radili i po dvije stranice.

Prvonagrađena studentica Marija Papac zahvalila se u ime studenata na ukazanoj prilici ‘što su im malo odškrinuli vrata za budućnost kako bi vidjeli što ih čeka sutra i kako se moraju boriti na tržištu.
Osim nagrađenih studenata, svi oni koji su sudjelovali u projektu dobili su pohvalnicu: Marko Jurić, Joško Đilović, Pero Prčan, Gracijo Celić, Adi Čustović, Mara Burum, Marija Papac, Toni Matijić i Petra Asturić.

Pročitajte još

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist