Kultura

Fotografije kao fascinacije gradom i svjetlom

Prva samostalna izložba fotografija Gorana Bisića pod nazivom „Druga strana svjetla“ otvorena je ovog četvrtka u predvorju dvorane Visia. 

U svom crno-bijelom fotografskom opusu autor prikazuje život grada i pojedinih njegovih stanovnika kroz odnose svjetla i sjene. Karakteristična dubrovačka arhitektura je svojevrsna kulisa svakodnevnog zbivanja gdje su slučajni prolaznici nesvjesni akteri u mnogim zanimljivim scenama koje je režirao svojim okom i fotoaparatom.
 
– Autor ništa nije prepustio slučajevu, imamo kvalitetne radove koji tematski vrlo dobro prate naziv same izložbe. Goranove ulične fotografije sa svjetlom i sjenom prostorno su omeđene gradskim bedemima i prikazuju sklad arhitekture i čovjeka, sklad potpuno drugačijeg Dubrovnika od onog kojeg možemo vidjeti na turističkim razglednicama i na srednjišnjim dnevnicima. Autorov grad grad je suživota čovjeka i kamena, uz neizbježnu igru svjetla i sjene. Izbor iskjučivo crno-bijelih fotografija nije plod slučajnosti, već posljedica fotografskog promišljanja kako bi jasnije istakao kontrast svjetla i sjene, ljudski elementi i gradske vizure – istaknuo je tajnik Foto – kluba Marin Getaldić Marko Asić.

– Radovi su nastali u proteklih 6 godina, a ova izložba sačinjena od 30 fotografija zapravo je presjek moga rada. Fotografije su plod moje fascinacije gradom i svjetlom – dodao je sam autor. 

Goran Bisić  rođen je 1977. u Tuzli, a živi i stvara u Dubrovniku. Izlagao je na 15. skupnih izložbi u Hrvatskoj i regiji, kao i u mnogim foto časopisima, a također dobitnik je  nagrade Grand prix na natjecanju „Fotografija godine BIH 2012“ i aktivni je član Fotokluba Marin Getaldić.
 
 Izložba će biti predstavljena domaćoj i stranoj publici tijekom ljetnih mjeseci.
 

Pročitajte još

‘Početak kraja’ umjetnice Maje Kovačević u Galeriji Flora

Dulist

Negromant je probudio Grad. Otvorene su 71. Igre!

Dulist

REDATELJICA MARINA PEJNOVIĆ Negromant će probuditi Grad!

Iva Dedo

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija