Kultura

Fotografije kao fascinacije gradom i svjetlom

Fotografije kao fascinacije gradom i svjetlom

Prva samostalna izložba fotografija Gorana Bisića pod nazivom „Druga strana svjetla“ otvorena je ovog četvrtka u predvorju dvorane Visia. 

U svom crno-bijelom fotografskom opusu autor prikazuje život grada i pojedinih njegovih stanovnika kroz odnose svjetla i sjene. Karakteristična dubrovačka arhitektura je svojevrsna kulisa svakodnevnog zbivanja gdje su slučajni prolaznici nesvjesni akteri u mnogim zanimljivim scenama koje je režirao svojim okom i fotoaparatom.
 
– Autor ništa nije prepustio slučajevu, imamo kvalitetne radove koji tematski vrlo dobro prate naziv same izložbe. Goranove ulične fotografije sa svjetlom i sjenom prostorno su omeđene gradskim bedemima i prikazuju sklad arhitekture i čovjeka, sklad potpuno drugačijeg Dubrovnika od onog kojeg možemo vidjeti na turističkim razglednicama i na srednjišnjim dnevnicima. Autorov grad grad je suživota čovjeka i kamena, uz neizbježnu igru svjetla i sjene. Izbor iskjučivo crno-bijelih fotografija nije plod slučajnosti, već posljedica fotografskog promišljanja kako bi jasnije istakao kontrast svjetla i sjene, ljudski elementi i gradske vizure – istaknuo je tajnik Foto – kluba Marin Getaldić Marko Asić.

– Radovi su nastali u proteklih 6 godina, a ova izložba sačinjena od 30 fotografija zapravo je presjek moga rada. Fotografije su plod moje fascinacije gradom i svjetlom – dodao je sam autor. 

Goran Bisić  rođen je 1977. u Tuzli, a živi i stvara u Dubrovniku. Izlagao je na 15. skupnih izložbi u Hrvatskoj i regiji, kao i u mnogim foto časopisima, a također dobitnik je  nagrade Grand prix na natjecanju „Fotografija godine BIH 2012“ i aktivni je član Fotokluba Marin Getaldić.
 
 Izložba će biti predstavljena domaćoj i stranoj publici tijekom ljetnih mjeseci.
 

Pročitajte još

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović