Natrag
18.2.2019 15:54

facebook

twitter

google

rss

dulist

Fotografije kao fascinacije gradom i svjetlom

13.6.2013 @ 22:34 Ana Prohaska Kultura
12;12

Podijelite:

Prva samostalna izložba fotografija Gorana Bisića pod nazivom „Druga strana svjetla“ otvorena je ovog četvrtka u predvorju dvorane Visia. 

U svom crno-bijelom fotografskom opusu autor prikazuje život grada i pojedinih njegovih stanovnika kroz odnose svjetla i sjene. Karakteristična dubrovačka arhitektura je svojevrsna kulisa svakodnevnog zbivanja gdje su slučajni prolaznici nesvjesni akteri u mnogim zanimljivim scenama koje je režirao svojim okom i fotoaparatom.
 
– Autor ništa nije prepustio slučajevu, imamo kvalitetne radove koji tematski vrlo dobro prate naziv same izložbe. Goranove ulične fotografije sa svjetlom i sjenom prostorno su omeđene gradskim bedemima i prikazuju sklad arhitekture i čovjeka, sklad potpuno drugačijeg Dubrovnika od onog kojeg možemo vidjeti na turističkim razglednicama i na srednjišnjim dnevnicima. Autorov grad grad je suživota čovjeka i kamena, uz neizbježnu igru svjetla i sjene. Izbor iskjučivo crno-bijelih fotografija nije plod slučajnosti, već posljedica fotografskog promišljanja kako bi jasnije istakao kontrast svjetla i sjene, ljudski elementi i gradske vizure – istaknuo je tajnik Foto – kluba Marin Getaldić Marko Asić.

– Radovi su nastali u proteklih 6 godina, a ova izložba sačinjena od 30 fotografija zapravo je presjek moga rada. Fotografije su plod moje fascinacije gradom i svjetlom – dodao je sam autor. 

Goran Bisić  rođen je 1977. u Tuzli, a živi i stvara u Dubrovniku. Izlagao je na 15. skupnih izložbi u Hrvatskoj i regiji, kao i u mnogim foto časopisima, a također dobitnik je  nagrade Grand prix na natjecanju „Fotografija godine BIH 2012“ i aktivni je član Fotokluba Marin Getaldić.
 
 Izložba će biti predstavljena domaćoj i stranoj publici tijekom ljetnih mjeseci.
 

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana