Natrag
23.6.2018 23:40

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTOGALERIJA Veliki koncert duhovne glazbe na Stradunu!

10.12.2017 @ 23:58 Dulist Grad
27;27

Podijelite:

Dubrovčani i njihovi gosti ovu nedjelju uživali su u koncertu duhovne glazbe, koji je ujedno i humanitarnog karaktera, u organizaciji katoličke molitvene zajednice Effatha, župe sv. Mihajla – Lapad i Dubrovačkog zimskog festivala.

U humanitarni dio priče uključili su se mladi iz molitvene zajednice i lapadske župe te biskupijski Caritas. Na koncertu na Stradunu nastupili su Alan Hržica, Petar Buljan (Božja pobjeda) i Stijepo Gleđ Markos te prijatelji. Inače, ovo je druga godina da se u Došašću na Stradunu organizira ovakav glazbeni događaj.

Slavimo Gospodina na Stradunu!
Budući da koncert ima humanitarni predznak, na njemu su se prikupljali dobrovoljni prilozi za potrebe Doma za djecu i mlađe punoljetne osobe ‘Maslina’.

Prema riječima don Marina Lučića u ovom blagdanskom razdoblju, razdoblju Došašća važno je slavljenje Boga.
– I ovo slavlje na Stradunu ide u tom smjeru – da se slavi Isus u našem gradu i da to potakne sve ljude na otvorenost prema drugom čovjeku. Zapravo, poruka je da slavimo Isusa i u toj otvorenosti njemu da budemo otvoreni i prema drugom čovjeku ne samo danas, već da taj susret s Isusom doživimo svaki dan, da doživimo da je svaki dan Božić, iako ga slavimo jednom godišnje. Ovo je vrijeme iščekivanja, vrijeme u kojem probuđujemo temeljne osjećaje služenja, darivanja i da se još više otvorimo Bogu. Vrijeme je i zornica i nekako se vidi da se budi čežnja za Bogom – poručio je uz duhovni koncert na Stradunu don Marin.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana