GradPolitika

FOTOGALERIJA SA SKUPA HDZ-a Karamarko: Glas za Vlahušića je mazohizam!

FOTOGALERIJA SA SKUPA HDZ-a Karamarko: Glas za Vlahušića je mazohizam!

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u srijedu na predizbornom skupu te stranke u Dubrovniku kako je glasovanje za HNS-ovog kandidata za gradonačelnika Andra Vlahušića, čija pravomoćna presuda onemogućuje Gradu Dubrovniku pristup nekim EU fondovima, mazohizam.

”Čovjek ima pravomoćnu presudu, i najprije stvarno moraš imati snage i kandidirati se, ali koji je to mazohizam glasovati za Vlahušića i onemogućiti svoj grad da danas sutra participira u nekim EU fondovima?I to grad Dubrovnik koji je atraktivan i primamljiv za EU. Dubrovnik je ukras Europske unije”, rekao je Karamarko na završnom predizbornom skupu, na kojem je došao iskazati potporu HDZ-ovom kandidatu Matu Frankoviću uoči nedjeljnog drugog kruga prijevremenih izbora za gradonačelnika Dubrovnika.
Karamarko je ustvrdio kako je za HDZ Dubrovnik bitan isto koliko i Zagreb, te kako je perjanica koju poznaje cijeli svijet.
Kandidat HDZ-a Mato Franković rekao je kako se u očima javnosti pokušala ‘zaspinati’ činjenica da pravomoćno osuđeni Vlahušić, u slučaju da bude opet gradonačelnik, ne može potpisati izjavu o časti koja je sastavni dio svakog ugovora sa EU, te istaknuo kako Dubrovniku ne treba vladar.
”Građani sada trebaju slugu. Ja sam tu da služim svoje sugrađane i da im budem partner, a Vlahušić će izgubiti ove izbore jer uvijek kalkulira gdje može osvojiti najviše glasova i tamo preusmjerava javni novac”, rekao je Franković.
Župan Dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić rekao je kako je jedina stvar gora od činjenice da se pravomoćno osuđeni Vlahušić kandidirao, potpora koju je dobio od SDP-a i HNS-a.
”Moralno je srozavanje u blato da SDP podržava kandidaturu čovjeka koji je pravomoćno osuđen. To je dno dna i u ovom gradu to ne smije proći”, rekao je Dobroslavić te zaključio kako je ”lopov uvijek lopov te kako će onaj tko urade milijun kuna ukrasti i 100 milijuna ako bude imao priliku”

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist