Županija

FOTOGALERIJA Pogledajte dramatičnu vježbu u Zračnoj luci Dubrovnik!

FOTOGALERIJA Pogledajte dramatičnu vježbu u Zračnoj luci Dubrovnik!

U utorak ujutro održana je u Zračnoj luci Dubrovnik cjelovita Emergency vježba za slučaj izvanrednog događaja.

Svrha vježbe bila je provjera pripravnosti Zračne luke Dubrovnik za provođenje sveobuhvatne akcije spašavanja kada su u opasnost životi putnika, posjetitelja i osoblja, te moguća veća oštećenja imovine zračne luke, prijevoznika i/ili treće strane. Još jedan bitan element ove vježbe je provjera efikasnosti koordinacije između zračne luke i državnih tijela / službi uključenih u spašavanje kod izvanrednog događaja.

Uz službe Zračne luke Dubrovnik, u vježbi su sudjelovala različita državna tijela – Državna uprava za zaštitu i spašavanje, javne vatrogasne postrojbe s područja Općine Konavle i Grada Dubrovnika, Policijska uprava Dubrovačko – neretvanske županije, Zavod za hitnu medicinsku pomoć, Hrvatska kontrole zračne plovidbe podružnica Dubrovnik, te dobrovoljna vatrogasna društva s područja Općine Konavle.

U vježbi se radilo o dolasku zrakoplova sa 60 putnika i šest članova posade s dojavom o eksplozivnoj napravi u avionu, a potom je došlo do ekplozije i požara zrakoplova, te intervencije svih službi, kazao je po završetku vježbe direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić, te dodao kako su svi pokazali uvježbanost.

– Vježbu u ovako velikom volumenu radimo svake dvije godine, ali gotovo svakoga tjedna u Zračnoj luci radimo čitav niz segmentiranih vježbi – istaknuo je Tolić.

 

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist