Natrag
11.12.2018 19:08

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTOGALERIJA / ‘ODJENUTI GOLE’ Pljesak za Pirandellove likove

24.2.2018 @ 22:45 Mia Njavro Kultura
43;43

Podijelite:

Iako biste na prvu mogli promisliti kako je riječ o ‘Šest lica traži autora’, nova premijera Katališta Marina Držića zapravo je dinamična kombinacija dvaju djela poznatog talijanskog pisca – ‘Gole maske’ i ‘Tragedija jednog lika’.

Ovime je redateljica Marina Pejnović dokazala kako odlično vlada jezikom i ritmom Luigija Pirandella, a na dubrovačke daske dovela jedno sasvim novo iskustvo. Uz sve pohvale glumačkom timu – Zdeslav Čotić, Nika Lasić, Bernard Tomić, Hrvoje Sebastijan, Mirej Stanić, Edi Jertec i Nina Hladilo – posebne pohvale ipak idu ‘lideru predstave’, Zdeslavu koji je iznio predstavu, te Niki Lasić koja je sjajno utjelovila ono što je redateljica zamislila – tri lika u jednoj ženskoj osobi.

– Predstava Postavlja temeljno pitanje što je istina, odnosno dokud smo spremni nekoga progoniti da bi saznali istinu o njemu. Nevjerojatna je naša potreba da znamo istinu i da mislimo da imamo pravo na istinu – rekla je pred predstavu redateljica, a ovaj motiv proteže se cijelom predstavom a ‘pirandellovska’ ideja nejasnoće i manipulacije činjenicama, kao i potreba da svi imamo ‘svoju verziju događaja’ prisutna je tijekom svih sat vremena predstave.

 

Liberta Mišan i Pietro Boban koji rade scenografiju, Irena Sušac koja radi kostime i Elvis Butković light dizajner – za redateljicu su, kaže, bili ključni za iznijeti ‘Pirandellov svijet na scenu’. Ključna osoba s velikim iskustvom unešenim u ovu predstavu svakako je i Paola Dražić Zekić, a glazba u ovoj predstavi, baš kao i scena i svjetlo, su osvježavajuće dobri.

Ukoliko ste ‘preskočili’ premijeru, iduća reprizna izvedba zakazana je već sutra, 25. veljače u 20 sati.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana