DuList IN

FOTOGALERIJA Ništa nije slađe od solidarnosti!

FOTOGALERIJA Ništa nije slađe od solidarnosti!

Danas ćemo prikupljati sredstva za djecu s poteškoćama, za naše najmlađe kako bi podigli svijest o osobama s invaliditetom i poslali poruku kako oni doista mogu sve. Odajemo i priznanje njihovim roditeljima i šaljemo jednu lijepu poruku iz Dubrovnika u Hrvatsku i svijet – ovim riječima otvorila je voditeljica Nila Miličić Vukosavić humanitarnu akciju ‘Dokažimo da zajedno možemo sve’ pred Crkvom sv. Vlaha.

Dvije Dubrovkinje, Kristina Samac i Ivana Žuvela Kalina, zajedno sa udrugom Dva skalina pokrenule su dvodnevnu akciju podrške i solidarnosti djeci s poteškoćama u razvoju i invaliditetom u 10 sati pred palačom Sponza.

Dubrovčani su u velikom broju prisustvovali druženju uz slastice i izvedbe domaćih plesnih i glazbenih skupina. O spremnosti sugrađana na iskazivanje podrške svjedoči kako je trebalo samo nekoliko trenutaka da ponuđene torte počnu nestajati jer sav doprinos će služiti izgradnju posebnog igrališta namijenjenog djeci kojima je to najpotrebnije. Mimohod do Velike Onofrijeve fontane koji je uslijedio ubrzo je postao prava đirata Stradunom, a događaj su s velikim zanimanjem pratili i mnogi turisti koji su uvodnu riječ mogli poslušati na engleskom jeziku.

Osim solidarnih građana svih uzrasta u akciji su bili prisutni i ostali organizatori i pomagači, među kojima su i udruga Zajedno do zdravlja i Udruga za Down sindrom Dubrovačko-neretvanske županije, načelnik županijske policije Ivan Pavličević, načelnik postaje prometne policije Dubrovnik Ante Vuletić, kao i dječja gradonačelnica grada Dubrovnika Karmen Begić. Torte kojima su građani mogli izravno pridonijeti opremanju novog igrališta su omogućile velikodušne donacije mnogih hotela, kao što su Adriatic Luxury Hotels, One Suite Hotel, Hoteli Admiral i Rixos Libertas, ali i slastičarnice Sunset Beach i Arija. Svim vrijednim roditeljima je omogućen i besplatan parking kod Pizzerije Tabasco.

Ovom prilikom podsjećamo da akcija traje i u nedjelju 7. listopada kada će djeca s poteškoćama sa svojim roditeljima moći uživati u vožnji brodom od Gruža do hotela Admiral, gdje ih čekaju brojna iznenađenja, a krajem zabave i besplatan prijevoz kući.

– Dokažimo da zajedno možemo sve! – zaključila je Miličić Vukosavić, još jednom pozivajući na podršku najmlađima.

Atmosferu mimohoda i uživanja u slasticama pogledajte u našoj fotogaleriji.

Tekst/Foto: Đivo Glanz

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist