DuList IN

FOTOGALERIJA ‘DUBROVAČKA TRPEZA’ Evo tko se sve osladio na Stradunu!

FOTOGALERIJA 'DUBROVAČKA TRPEZA' Evo tko se sve osladio na Stradunu!

Posljednjeg dana Good Food Festivala na Stradunu je održana ‘Dubrovačka trpeza’.

Duž cijeloga Straduna predstavili su se brojni dubrovački hoteli i restorani, pekari, slastičari i ugostitelji, te konavoski i pelješki vinari koji su prezentirali svoje znanje i umijeće. Bio je to pravi užitak za oči i nepca za sve ljubitelje dobre hrane.

Uz vrlo simbolične cijene bonova za jelo od 35 kuna i bonova za vino za 15 kuna, moglo se uživati u brojnim delicijama i kušanju vina, a prihod je bio namijenjen u humanitarne svrhe – za nabavku novog mamografa Općoj bolnici Dubrovnik, a sve je glazbom obogatio nastup Klape Maestral.

Direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Romana Vlašić istaknula je danas i kako se do Nove godine po prvi put u povijesti očekuje milijunti dolazak u Dubrovnik.
Vlašić je napomenula kako na današnjoj Trpezi sudjeluje 90-ak izlagača, od hotelijera i ugostitelja do učenika Turističke i ugostiteljske škole. Ustvrdila je kako je sezona bila izvrsna, te najavila ostvarivanje milijuntog dolaska u gradu Dubrovniku.
– Ova sezona je zaista izvrsna i bližimo se milijuntom dolasku po prvi put u povijesti. Imamo 11 posto više dolazaka, prešli smo tri milijuna noćenja. Sada smo na 930 tisuća dolazaka, a sezona je zaista izvrsna, do Nove godine bi trebali imati tog milijuntog gosta. U ovom mjesecu imamo čak 29 posto više dolazaka i noćenja nego što smo imali prošle godine. U Dubrovniku je jaka i kongresna sezona i hoteli su na 90 posto popunjenosti još ovaj i sljedeći vikend, odnosno dokle traju izravni letovi. Nadamo se da ćemo uspjeti, osim Londona, Frankfurta i Istanbula, u sljedećim godinama doći i do većeg broja linija zimi – rekla je Vlašić.

‘Dubrovačka trpeza’ održana je u organizaciji Grada Dubrovnika, Turističke zajednice grada Dubrovnika, Županije dubrovačko-neretvanske, Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Dubrovnik, Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije i Ceha ugostitelja.

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist