Natrag
23.3.2019 10:17

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Zrije li šampanjac ili ‘kvasa’ šut u Portu?

9.1.2019 @ 10:30 Dulist Grad
4;4

Podijelite:

Bezobrazluku pojedinaca nema kraja! Naime, ovog utorak u moru u Portu osvanule su vreće, a za pretpostaviti je kako se u njima nalazi građevinski otpad. 

Prema dojavi čitatelja DuLista, u utorak, 8. siječnja u Portu se i domaća čeljad i stranci nisu mogli načuditi prizoru kojih ih je zatekao.

-Velika oseka, more do koljena, čisto i bistro, bonaca. Domaći i strani prolaznici fermavaju, snimaju, čude se i nagađaju. Verzija da bi netko tu držao i čuvao šut uredno vezan u vreće je proglašena nemogućom, apsurdnom! Zaključeno je da se radi o sve popularnijem spremanju i pripremanju šampanjca za uporabu – javlja nam naš čitatelj.

Ovdje svakako treba spomenuti i situaciju iz prosinca 2018. godine kada je, uskoro otkriven počinitelj, u više navrata bacao građevinski otpad u more, također u Portu. No, pregledavanjem snimki video nadzora, Komunalno redarstvo uvrdilo je počinitelja.

– Počinitelj je priznao djelo i komunalni redar mu je napisao novčanu kaznu od 3 tisuće kuna, po Zakonu o održivom gospodarenju otpada – istaknuli su tada za DuList iz Grada Dubrovnika.

Naime, Komunalno redarstvo Grada Dubrovnika početkom je prosinca izašlo na teren po prijavi građana i utvrdilo odbacivanje šuta u Portu – na više lokacija. Gradski komunalni redari na terenu su zabilježili prekršaj te obavijestili Županijsku lučku upravu, u čijoj je nadležnosti ovo područje te ujedno i Lučku kapetaniju.

Iz Grada Dubrovnika su također tada istaknuli kako je sad ‘sve na Županijskoj lučkoj upravi da šut ukloni s obzirom da su oni nadležni za porat, odnosno to je pomorsko dobro koje je pod njihovom upravom’.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana