Grad

FOTO Zrije li šampanjac ili ‘kvasa’ šut u Portu?

Bezobrazluku pojedinaca nema kraja! Naime, ovog utorak u moru u Portu osvanule su vreće, a za pretpostaviti je kako se u njima nalazi građevinski otpad. 

Prema dojavi čitatelja DuLista, u utorak, 8. siječnja u Portu se i domaća čeljad i stranci nisu mogli načuditi prizoru kojih ih je zatekao.

-Velika oseka, more do koljena, čisto i bistro, bonaca. Domaći i strani prolaznici fermavaju, snimaju, čude se i nagađaju. Verzija da bi netko tu držao i čuvao šut uredno vezan u vreće je proglašena nemogućom, apsurdnom! Zaključeno je da se radi o sve popularnijem spremanju i pripremanju šampanjca za uporabu – javlja nam naš čitatelj.

Ovdje svakako treba spomenuti i situaciju iz prosinca 2018. godine kada je, uskoro otkriven počinitelj, u više navrata bacao građevinski otpad u more, također u Portu. No, pregledavanjem snimki video nadzora, Komunalno redarstvo uvrdilo je počinitelja.

– Počinitelj je priznao djelo i komunalni redar mu je napisao novčanu kaznu od 3 tisuće kuna, po Zakonu o održivom gospodarenju otpada – istaknuli su tada za DuList iz Grada Dubrovnika.

Naime, Komunalno redarstvo Grada Dubrovnika početkom je prosinca izašlo na teren po prijavi građana i utvrdilo odbacivanje šuta u Portu – na više lokacija. Gradski komunalni redari na terenu su zabilježili prekršaj te obavijestili Županijsku lučku upravu, u čijoj je nadležnosti ovo područje te ujedno i Lučku kapetaniju.

Iz Grada Dubrovnika su također tada istaknuli kako je sad ‘sve na Županijskoj lučkoj upravi da šut ukloni s obzirom da su oni nadležni za porat, odnosno to je pomorsko dobro koje je pod njihovom upravom’.

Pročitajte još

BRAVO! Dubrovački klasičari drugi na listi najboljih na maturi iz hrvatskog jezika

Dulist

PEOVIĆ ZA DULIST ‘Norvežani su snimili emisiju o Dubrovniku, žele nas što prije povezati letovima’

Dulist

STARE GUME, ŽELJEZO, BOCE… Vrijedni ronioci čistili podmorje u portu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija