Natrag
26.4.2019 14:15

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Zlatni Olimpijci Fantela i Marenić u Orsanu

4.10.2016 @ 21:40 Dulist dulist IN
5;5

Podijelite:

Zlatni Olimpijci Šime Fantela i Igor Marenić borave ovih dana u Gradu, a večeras su ih ugostili članovi JK Orsan. Kako je ovom prilikom istaknuo predsjednik kluba Marinko Mikulandra, boravak zlatnih olimpijaca koji će sutra održati i školu jedrenja za mališane izuzetna je čast.

-Mi smo bili prije 15 dana u Zadru na proslavi zlatne olimpijske medalje i ja sam ih zamolio da dođu u Dubrovnik. Večeras su naši gosti, a sutra ujutro je škola jedrenja ispred Vile Dubrovnik s djecom. To je čast i za naš klub i grad. Šimini roditelji vuku porijeklo iz Dubrovnika – rekao je Mikulandra.
Inače ovaj dvojac, osim što su osvojili olimpijsko zlato u klasi 470 u Riju uspješan je i na akademskom planu. Naime, Šime Fantela je diplomirao ekonomiju, a Igor Marenić geodeziju.
-Plan nam je bio završiti srednju školu jer smo znali da se od jedrenja teško živi i da moramo nastaviti studirati. Tome smo prionuli kao da je druga sportska obaveza. Ljeto i proljeće je bilo za jedrenje, a zima i jesen za učenje u Zagrebu – kaže Fantela.
Igor Franić napomenuo je kako je put do olimpijskog zlata bio trnovit, pogotovo u kombinaciji s ‘normalnim’ životom.
-Put je trnovit, ali mi smo pokazali da se može i do olimpijskog zlata i diplome, ali uz jako puno rada, dobre organizacije vremena i podrške roditelja – kaže Franić.
Zlatni olimpijci se nadaju da će njihov uspjeh potaknuti mlađe generacije da se uhvate jedrenja i resorno Ministarstvo da uloži više u jedrenje.
-Ako se poveća baza mališana u jedrenju iz nje će se sigurno izroditi i neki novi reprezentativac i osvajač olimpijske medalje – složni su oni.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana