Natrag
23.4.2019 14:12

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Zbor građana o parkingu i povlaštenim kartama

16.7.2015 @ 22:48 Dulist Grad
11;11

Podijelite:

Kino Sloboda večeras je bilo mjesto susreta građana koji žive unutar gradskih zidina, koji su odlučili pokrenuti inicijativu vezanu za parking i povlaštene karte, te kariće i dostavu.

Stoga je od 20 sati krenula rasprava, zamišljena kao sastanak za dogovor o skorašnjem Zboru građana, a očekivano, najviše pitanja iz publike izazvala su upravo pitanja parkinga i povlaštenih karata za građane stare gradske jezgre, te je većina pitanja iz publike bila oko ovih tema.

Na sastanku su bili i predstavnici Sanitata te predlagatelji odluke na Gradskom vijeću, ‘Srđ je Grad’, odnosno Srđevaca i Laburista, čiji su vijećnici bili i u publici. Razgovor je među predstavnicima vodio i predsjednik Kotara Grad Srđan Kera.

Tako se moglo čuti što pedesetak okupljenih građana misli o točkama, a najviše polemike izazvala je količina parkirnih mjesta u odnosu na broj građana koji su prijavljeni u gradskoj jezgri te onih koji zaista žive u gradskoj jezgri, u suodnosu na turizam, apartmane…

Inače, novi režim, uz rješenje i preijdlog kriterija prema kojima bi stanovnici gradske jezgre trebali dobiti karte za parking ispod žičare trebao bi krenuti od 1. kolovoza. Radi se o osamdesetak mjesta ali i o puno većem broju vozila, stoga je jedno od pitanja bilo i kako će izlgedati kriteriji za tzv. povlašteni parking, a građani su nudili rješenja poput veće naplate na primjer, strancima koji se žele parkirati tu do toga da se rigorozno provjerava tko je stanovnik grada samo ‘na papiru’.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana