Natrag
26.3.2019 11:29

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO: Zavirite u budući sveučilišni kampus

19.4.2012 @ 23:06 Andrea Falkoni Račić Aktualno
25;25

Podijelite:

Do kraja mjeseca travnja sveučilišni kampus u Staroj bolnici trebao bi dobiti uporabnu dozvolu, a otvoranje zgrade planira se u tjednu od 2. do 6. svibnja.

Najavio je to rektor Sveučilišta u Dubrovniku Mateo Milković kojemu su ovih dana pune ruke posla budući da zgrada prolazi tehnički prijem.

Time će se obilježiti završetak građevinskih i obrtničkih radova na rekonstrukciji Stare bolnice, a samo izvođenje nastave u novim prostorima počet će s akademskom 2012/2013. godinom.

Tijekom svibnja u donjem amfiteatru, najavljuje rektor Milković održat će se nekoliko prigodnih događanja, od prezentacije jazza na kojem će nastupiti međunarodno poznati jazz glazbenici kao i popularni Marko Tolja, a u sklopu kulturnih događanja planiran je nastup glumca Zijada Sokolovića.

Zgrada je bruto površine 7,5 tisuća kvadrata i u njezinu je obnovu uloženo oko 70-tak milijuna kuna. Već sada su uređeni amfiteatri i učionice, a u tijeku je instalacija multimedije i informatičko-komunikacijske opreme.

Kako petnaestak dana pred otvaranje izgleda Stara bolnica možete pogledati u našoj fotogaleriji, a već u sljedećem broju tjednika duList, 25. travnja, pročitati razgovor s prvim čovjekom dubrovačkog sveučilišta Mateom Milkovićem koji je iznio svoje viđenje sveučilišnog Dubrovnika, ali i progovorio o planovima nakon njegovog odlaska s mjesta rektora.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana