Aktualno

FOTO: Zavirite u budući sveučilišni kampus

FOTO: Zavirite u budući sveučilišni kampus

Do kraja mjeseca travnja sveučilišni kampus u Staroj bolnici trebao bi dobiti uporabnu dozvolu, a otvoranje zgrade planira se u tjednu od 2. do 6. svibnja.

Najavio je to rektor Sveučilišta u Dubrovniku Mateo Milković kojemu su ovih dana pune ruke posla budući da zgrada prolazi tehnički prijem.

Time će se obilježiti završetak građevinskih i obrtničkih radova na rekonstrukciji Stare bolnice, a samo izvođenje nastave u novim prostorima počet će s akademskom 2012/2013. godinom.

Tijekom svibnja u donjem amfiteatru, najavljuje rektor Milković održat će se nekoliko prigodnih događanja, od prezentacije jazza na kojem će nastupiti međunarodno poznati jazz glazbenici kao i popularni Marko Tolja, a u sklopu kulturnih događanja planiran je nastup glumca Zijada Sokolovića.

Zgrada je bruto površine 7,5 tisuća kvadrata i u njezinu je obnovu uloženo oko 70-tak milijuna kuna. Već sada su uređeni amfiteatri i učionice, a u tijeku je instalacija multimedije i informatičko-komunikacijske opreme.

Kako petnaestak dana pred otvaranje izgleda Stara bolnica možete pogledati u našoj fotogaleriji, a već u sljedećem broju tjednika duList, 25. travnja, pročitati razgovor s prvim čovjekom dubrovačkog sveučilišta Mateom Milkovićem koji je iznio svoje viđenje sveučilišnog Dubrovnika, ali i progovorio o planovima nakon njegovog odlaska s mjesta rektora.

Pročitajte još

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist