Natrag
21.2.2019 19:54

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Zahvaljujući njima kolende će zauvijek živjeti

13.12.2015 @ 9:00 Baldo Marunčić Kultura
21;21

Podijelite:

Završna večer radionice ‘Kolende i božićne pjesme’ održana je u subotu navečer u hotelu Rixos Libertas u organizaciji dubrovačkog ogranka Matice hrvatske i Dubrovačkih knjižnica.

Prigodnim riječima publici se obratila tajnica dubrovačkog ogranka Matice hrvatske Jelena Obradović Mojaš, dok je voditeljica radionice Paola Dražić Zekić istaknula:

– Ove godine smo se baš pomladili. Ima nas baš malih malih, ali skoro svi znaju gotovo sve pjevati. Neke pjesme nisu stigli naučiti, jer za njih je to i puno i novo. Posebno hvala našim najstarijim članovima, od kojih su neki s nama osam godina – rekla je Dražić Zekić.

Veseli i raspjevani kolendari izveli su čak petnaest pjesama, od čega osam kolendi (dubrovačku, kalamotsku, cavtatsku, prožursku, zatonsku, velolučku, mljetsku i kolendu iz Rijeke dubrovačke) te sedam božićnih pjesama.

Podsjetimo, ovu zanimljivu radionicu osmu godinu zaredom u adventsko doba vode Paola Dražić Zekić i Sanja Dražić. Na radionici sudjeluju djeca od vrtićke doba do viših razreda osnovne škole, koji na koncertu koji traje oko sat vremena izvode tradicionalne božićne pjesme, ali i kolende iz dubrovačkog kraja, od Korčule do Cavtata.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana