Kultura

FOTO Zahvaljujući njima kolende će zauvijek živjeti

FOTO Zahvaljujući njima kolende će zauvijek živjeti

Završna večer radionice ‘Kolende i božićne pjesme’ održana je u subotu navečer u hotelu Rixos Libertas u organizaciji dubrovačkog ogranka Matice hrvatske i Dubrovačkih knjižnica.

Prigodnim riječima publici se obratila tajnica dubrovačkog ogranka Matice hrvatske Jelena Obradović Mojaš, dok je voditeljica radionice Paola Dražić Zekić istaknula:

– Ove godine smo se baš pomladili. Ima nas baš malih malih, ali skoro svi znaju gotovo sve pjevati. Neke pjesme nisu stigli naučiti, jer za njih je to i puno i novo. Posebno hvala našim najstarijim članovima, od kojih su neki s nama osam godina – rekla je Dražić Zekić.

Veseli i raspjevani kolendari izveli su čak petnaest pjesama, od čega osam kolendi (dubrovačku, kalamotsku, cavtatsku, prožursku, zatonsku, velolučku, mljetsku i kolendu iz Rijeke dubrovačke) te sedam božićnih pjesama.

Podsjetimo, ovu zanimljivu radionicu osmu godinu zaredom u adventsko doba vode Paola Dražić Zekić i Sanja Dražić. Na radionici sudjeluju djeca od vrtićke doba do viših razreda osnovne škole, koji na koncertu koji traje oko sat vremena izvode tradicionalne božićne pjesme, ali i kolende iz dubrovačkog kraja, od Korčule do Cavtata.

Pročitajte još

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva izložba Josipe Vlašić

Dulist

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Kvartet Sorkočević ispred Kuće Bukovac

Dulist

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist