Politika

FOTO Vlahušić i koalicija predali 2864 potpisa

Izbori 2015 Andro Vlahušić i koalicija HNS-SDP-HSU

Koalicija HNS-SDP-HDS koju podržava i Bošnjačka zajednica Dubrovnika te Ivan Nikolić, bivši predsjednik županijskih laburista predala je danas 2864 potpisa za gradonačelničku kandidaturu.

Tim povodom pred zgradom Suda održana je konferencija za medije kako bi se predstavila koalicija, kandidati za gradonačelnika i zamjenike te kandidacijska lista.

– Naše tri stranke potpisale su i međustranački dogovor, koji će biti dan na uvid javnosti. Mogli smo i davno prije predati kandidaturu, ali želimo danas to napraviti. Uvjereni smo u jako dobar rezultat. Mislim da se za mali broj glasova, 50-100 tučemo da već 8. ožujka riješimo sve. Stojimo jako dobro i za Gradsko vijeće, mislim da se tučemo za 11. ili 12. vijećnika, očekujem i partnere u Gradskom vijeću koje ćemo imati – rekao je Andro Vlahušić, čiji su kandidati za zamjenike nezavisni Željko Raguž, te SDP-ova Tatjana Šimac Bonačić.

Mladen Gojun, predsjednik dubrovačkog SDP-a, koji je sukladno međustranačkom dogovoru kandidat za predsjednika Gradskog vijeća, istaknuo je kako je SDP uvijek bio prirodni partner s HNS-om i HSU-om.

– Bez obzira što je zadnjih godinu dana bilo malih zastoja u suradnji mi imamo zajednički cilj ne samo na lokalnoj već i na državnoj razini – rekao je Gojun.

Iako nije predstavljena zajednička kandidacijska lista, na pitanje novinara otkriveno je prvih devet imena s liste – Andro Vlahušić, Mladen Gojun, Željko Raguž, Ivo Jadrušić, Tatjana Šimac Bonačić, Olga Muratti, Matija Čale Mratović, Esad Čustović te akademik Nenad Vekarić. Doznali smo i kako je 15. na listi bivši laburist Ivan Nikolić.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist