Natrag
22.4.2019 12:29

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO/VIDEO Večer posvećena Claudeu Debussyju

24.3.2018 @ 8:46 Dulist Kultura
8;8

Podijelite:

Koncert u povodu stote obljetnice smrti francuskog skladatelja Claudea Debussyja održao se u petak u Galeriji Dulčić Masle Pulitika. 

Na koncertu su nastupili Gudački kvartet Dubrovačkog simfonijskog orkestra, flautistica Antonea Gjaja Kocković i pijanistica Ivana Jelača.

Život i djelo velikog francuskog skladatelja Claudea Debussyja prikazao se kroz jednosatni program kojim se uz izbor iz bogatog opusa ovog najznačajnijeg predstavnika impresionizma u glazbi, istaknulo prožimanje umjetnosti, karakteristično za razdoblje u kojem je Debussy stvarao.

Program je osmislila pijanistica Ivana Jelača, uz koju je na koncertu nastupiti flautistica Antonea Gjaja Kocković te gudački kvartet Dubrovačkog simfonijskog orkestra u sastavu: Đana Kahriman i Iva Vukić, violine; Šimun Končić, viola i Mihaela Čuljak, violončelo.

Koncert se realizirao uz potporu Grada Dubrovnika kao zajednički projekt udruge Sve ostalo je glazba, Dubrovačkog simfonijskog orkestra i Umjetničke galerije Dubrovnik u suradnji s Francuskom alijansom Dubrovnik (kao dio programa Frankofonije 2018.).

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana