Kultura

FOTO/VIDEO Učenici Umjetničke škole glazbom rekli NE nasilju

FOTO/VIDEO Učenici Umjetničke škole glazbom rekli NE nasilju

Učenici i profesori Umjetničke škole Luke Sorkočevića odlučili su glazbom obilježiti Dan ružičastih majica poznatiji kao Pink Shirt Day.

Riječ je naime o Danu borbe protiv vršnjačkog nasilja koji se obilježava zadnje srijede u veljači. Na taj dan se u cijeloj zemlji organiziraju razne aktivnosti po školama i na radnim mjestima te se nose ružičaste majice koje simboliziraju borbu protiv nasilja.A učenici i profesori Umjetničke škole obilježit će dan glazbom.

-Ove godine cilj je premašiti broj od dva milijuna boraca, a koncertom pod nazivom Glazbom protiv nasilja tako ćemo se pridružit velikom broju sudionika. Hvala svim učenicima i njihovim mentorima koji su pridonijeli realizaciji koncerta – istaknuli su iz Umjetničke škole u najavi koncerta koji se održao ovog utorka navečer.
Inače, ideja o Danu ružičastih majica nastala je u Kanadi u znak protesta na incident nasilja u školi u Novoj Scotiji. Događaj su pokrenula dva učenika koji su na prvi dan škole nosili ružičaste majice i radi toga bili žrtve nasilja. Dan ružičastih majica od 2014. godine organizira se i u Republici Hrvatskoj, a akciju je pokrenuo Centar za edukaciju i prevenciju nasilja.

Pročitajte još

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist