Natrag
24.4.2019 12:06

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO/VIDEO Učenici Umjetničke škole glazbom rekli NE nasilju

27.2.2018 @ 22:33 Zvonimir Pandža Kultura
14;14

Podijelite:

Učenici i profesori Umjetničke škole Luke Sorkočevića odlučili su glazbom obilježiti Dan ružičastih majica poznatiji kao Pink Shirt Day.

Riječ je naime o Danu borbe protiv vršnjačkog nasilja koji se obilježava zadnje srijede u veljači. Na taj dan se u cijeloj zemlji organiziraju razne aktivnosti po školama i na radnim mjestima te se nose ružičaste majice koje simboliziraju borbu protiv nasilja.A učenici i profesori Umjetničke škole obilježit će dan glazbom.

-Ove godine cilj je premašiti broj od dva milijuna boraca, a koncertom pod nazivom Glazbom protiv nasilja tako ćemo se pridružit velikom broju sudionika. Hvala svim učenicima i njihovim mentorima koji su pridonijeli realizaciji koncerta – istaknuli su iz Umjetničke škole u najavi koncerta koji se održao ovog utorka navečer.
Inače, ideja o Danu ružičastih majica nastala je u Kanadi u znak protesta na incident nasilja u školi u Novoj Scotiji. Događaj su pokrenula dva učenika koji su na prvi dan škole nosili ružičaste majice i radi toga bili žrtve nasilja. Dan ružičastih majica od 2014. godine organizira se i u Republici Hrvatskoj, a akciju je pokrenuo Centar za edukaciju i prevenciju nasilja.

Komentari

O autoru: Zvonimir Pandža


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana