DuList INKultura

FOTO / VIDEO / PREDIVNE MLADE ZVIJEZDE Mia i Frano i večer za pamćenje u Excelsioru

FOTO / VIDEO / PREDIVNE MLADE ZVIJEZDE Mia i Frano i večer za pamćenje u Excelsioru

Dva glazbena svijeta večeras su se spojila u Dubrovniku – publika je uživala u koncertu sjajnih, talentiranih Mie Negovetić i Frana Živkovića, koji jednostavno tako dobro idu jedno uz drugo!

Ideja ‘Koncerta na kvadrat’ bila je, istaknuli su iz Dubrovačkog simfonijskog orkestra koji je i organizator koncerta, Dubrovniku ponuditi nešto sasvim novo, a opet tako sjajno uklopljeno u grad sam. Koncertom, koji je zbog kiše prebačen u hotel Excelsior, ravnao je Olja Dešić.

I Miu i Frana zna, zapravo, cijeli svijet – dvoje fantastičnih glazbenika upisali su poseban tragu modernoj hrvatskoj glazbenoj povijesti. Primjerice, Frano Živković gitaru je počeo svirati s dvije godine, a prvi samostalni koncert održao je s pet godina! Dosad, ima preko 200 javnih nastupa, uključujući gostovanja sa svjetski poznatim glazbenicima kao što je legendarni gitarist Tommy Emmanuel s kojim je odradio turneju, Stochelo Rosenberg, Zucchero i Los Angeles Guitar Quartet.

Premijerno je izveo svoj prvi ‘Koncert za gitaru i orkestar’, kojeg je počeo skladati u 12. godini, a završio s punih 14 godina. Godine 2017. dodijeljena mu je stipendija ‘Rudolf i Margita Matz’ za mlade skladatelje, a koncert je skladan iz zahvalnosti prema Hrvatskom društvu skladatelja koje mu je dodijelilo nagradu. Treba li uopće govoriti koliko je pljeska dobio?

Uz njega, mlada dama glazbene scene koja je šarmirala i najpoznatije svjetske voditelje, Mia Negovetić, večeras se predstavila raznolikim repertoarom na hrvatskom, engleskom i talijanskom jeziku, no publici ponudila i svoje pjesme.

Mia je ljetos na 21. Večerima dalmatinske šansone za pjesmu ‘Mali dio neba’ osvojila nagradu za najbolju debitanticu festivala te drugo mjesto prema glasovima publike, a više puta posjetila je SAD na poziv izdavačkih kuća kao što su Atlantic Records, Universal i Sony. Gostovala je u showu kultne voditeljice i glumice Ellen DeGeneres te snimila singl na engleskom jeziku naziva ‘Trouble’ s Danom Richardsom, gitaristom nekad popularnog benda One Direction.

Pročitajte još

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva izložba Josipe Vlašić

Dulist

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Kvartet Sorkočević ispred Kuće Bukovac

Dulist

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist