Zanimljivosti

FOTO/VIDEO Male zvijezde u vrtiću Izviđač

Proslavljeni hrvatski znanstvenik prof. dr. sc. Ivica Puljak je, nakon jučer održanog predavanja nadarenim dubrovačkim učenicima, utorak ujutro proveo u druženju s mališanima Dječjeg vrtića Izviđač.

Vrijedi istaknuti kako je upravo Puljak bio lovac na Higgsov bozon, tzv. Božju česticu te je vodio grupu znanstvenika koja je 14. lipnja 2012. godine otkrila u CERN-u Higgsov bozon. Mališanima iz Izviđača ovaj je hrvatski znanstvenik  pričao o tajnom životu zvijezda.

Inače, njegov dvodnevnih boravak u Dubrovniku organizirala je Udruga za promicanje prirodnih znanosti s ciljem popularizacije znanja i znanosti.Prof. dr. Ivica Puljak posvetio je svoj profesionalni život znanosti i popularizacijii znanosti među mladima. S posebnom pažnjom prenosi svoja znanja i strast za prirodnim znanostima na najmlađe učenike na jednostavan i njima razumljiv način. Izuzetno se trudi pozicionirati znanost i dati joj važnu poziciju u Hrvatskoj po uzoru na svjetske standarde.

Pročitajte još

Predsjednica nije ostala na Thompsonu, u društvu premijera uživa na koncertu klape Intrade

Dulist

Franković ‘opalio selfie’ s Thompsonom prije koncerta na Stradunu

Dulist

UZ DAN BRANITELJA 3D mapping ratnog razaranja Festivalske palače

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija